Cioloş: Voi păstra aceeaşi structură de guvern. Am vrut să văd care sunt sensibilităţile partidelor

Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat, joi seară, la Palatul Parlamentului, că va păstra actuala structură guvernamentală.
Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş. (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
13.11.2015

"Am avut o discuţie cu partidele ca să le prezint priorităţile pe care le avem în vedere, priorităţile mari, pentru că nu o să intrăm în detalii în programul de guvernare. Am vrut să văd care sunt sensibilităţile partidelor politice, fiind conştient că nu o să putem include toate lucrurile în programul de guvernare.

Eu lucrez în paralel pe programul de guvernare şi pe identificarea viitorilor miniştri. E firesc că va trebui să las timp miniştrilor după ce îşi preiau portofoliile să vadă ce se poate face", a declarat Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Premierul desemnat a adăugat că, fiind vorba de un guvern de tehnocraţi, majorităţile se vor realiza în Parlament.

"Sunt conştient, fiind un guvern de tehnocraţi, că, dincolo de votul de învestitură, majorităţile se vor constitui în Parlament şi vor trebui negociate pentru fiecare proiect major în parte. Asta va presupune un dialog intens cu partidele politice şi de aceea am vrut să dau tonul de la început. Voi păstra aceeaşi structură a Guvernului", a adăugat Dacian Cioloş.

Premierul desemnat a avut până acum întâlniri cu liderii PNL, PSD, ALDE, UNPR, UDMR, PSRO, PND şi MP cu care a discutat despre noul său Cabinet, precum şi despre viitorul program de guvernare.

Cioloş a anunţat că, la sfârşitul acestei săptămâni, intenţionează să prezinte lista miniştrilor, în vederea audierilor în comisiile parlamentare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor