Nicuşor Dan: Nu cred că mai este un secret - premierul după alegeri va fi Cioloş sau Dragnea

La alegerile parlamentare care bat la uşă, românii au de ales între o teleormanizare a ţării şi o ţară modernă, europeană, este de părere Nicuşor Dan, liderul USR.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Miza alegerilor parlamentare din 11 decembrie este cât se poate de clară. Românii trebuie să decidă pe mâinile cui vor să lase administrarea afacerilor ţării, cele două posibile variante de viitor premier fiind Dacian Cioloş şi Liviu Dragnea, a opinat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan.

"Avem o alegere între o teleormanizare a României şi o Românie modernă, europeană. Avem alegerea între sărăcie şi un drum către prosperitate şi normalitate în România. Asta este alegerea pe care românii o vor face în decembrie şi eu sper că vor face alegerea corectă.

Nu cred că mai este un secret, premierul României după alegerile din 11 decembrie va fi Dacian Cioloş sau Liviu Dragnea. Asta este alegerea pe care românii o au de făcut în decembrie 2016", a declarat Nicuşor Dan.

Pentru liderul USR ar fi un dezastru ca, în urma alegerilor parlamentare, primul ministru să fie liderul social-democraţilor cu probleme penale, Liviu Dragnea.

"Nu doar că ar fi ruşinos ca România să fie singura ţară din UE condusă de un prim ministru condamnat penal, dar, mai important, guvernarea naţională sau locală a PSD-ului este legată de sărăcie. Uitaţi-vă la cele mai sărace judeţe din România şi veţi vedea acolo o guvernare locală PSD.

Sărăcia este strâns legată de baronizarea judeţelor din România şi pentru asta PSD este principalul responsabil. Domnul Dragnea este cel mai bun exemplu pentru acest fenomen, conduce cel mai sărac judeţ din România, în timp ce averea şi bunăstarea dumnealui au continuat să crească", a mai precizat Nicuşor Dan.