Cioloş, mesaj către Rareş Bogdan: Dacă ai curaj cu adevărat, te aşteptăm la negocieri

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Epoch Times România)

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a afirmat vineri seara că partidul său este dispus să poarte negocieri cu PNL în vederea formării unui nou Guvern, şi i-a transmis prim-vicepreşedintelui PNL Bogdan Rareş că îl aşteaptă la negocieri „dacă are curaj cu adevărat”.

Într-o postare publicată pe Facebook, Cioloş subliniază însă că USR acceptă negocierea, „doar că ea nu va avea loc prea curând” şi aceasta se va purta „doar cu liberalii curajoşi care se opun acestei sinucideri politice”.

„Înţeleg spaima uriaşă a celor de la PNL acum, după ce au dat cheile de la casă PSD-ului. Obişnuiţi cu proprietatea altora şi cu traiul în case naţionalizate, pesediştii nu pleacă cu una cu două de la borcanul cu miere. Aşa că nu mă miră dorinţa lui Rareş Bogdan de a cere negocieri cu USR. Să nu fiţi surprinşi dacă acceptăm negocierea, doar că ea nu va avea loc prea curând. Iar atunci când asta se va întâmpla, va fi doar cu liberalii curajoşi care se opun acestei sinucideri politice”, a scris Cioloş în postarea sa.

Liderul USR este de părere că, odată intrat la guvernare alături de PSD şi UDMR, PNL-ul va avea soarta pe care a avut-o USR-ul în guvernul condus de PNL. Cioloş susţine că „PSD şi UDMR vor face jocurile, vor bloca tot şi vor împărţi banii şi funcţiile între ei”.

„Ironia sorţii este că PNL va afla cum e să fii forţa reformatoare dintr-un guvern retrograd care are un singur interes: să facă bani pentru partid. Practic, PNL va avea în noul guvern rolul USR din guvernul precedent. PSD şi UDMR vor face jocurile, vor bloca tot şi vor împărţi banii şi funcţiile între ei. Diferenţa e că PNL nu e nici struţ, nici cămilă, pentru că PNL nu vrea reformă cu adevărat, după cum nu e nici hoţ profesionist ca PSD. Slabă mulţumire, e drept, pentru simplul fapt că această „dramedie” e plătită de cetăţenii români.

Aşa că, dragă Rareş, dacă ai curaj cu adevărat, te aşteptăm la negocieri”, a adăugat Dacian Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne