Cioloş: Ce crede noul premier care va conduce un Guvern cu un secretar general PSD condamnat penal?

Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, i-a transmis un mesaj dur, vineri, liderului social-democraţilor Marcel Ciolacu, care şi-a asumat numirea lui Marian Neacşu, politician condamnat penal definitiv pentru conflict de interese, în funcţia de secretar general al Guvernului. De asemenea, Cioloş a cerut şi o reacţie din partea premierului Nicolae Ciucă.

"Conflictul de interese este furt şi înşelare a încrederii cetăţenilor în stat şi în exponenţii săi, domnule Ciolacu! Domnul Marian Neacşu, pe care îl apăraţi în felul acesta pentru a-l putea planta la Secretariatul General al Guvernului, este condamnat penal. Poate dvs. nu vi se pare furt, pentru că furtul, în accepţiunea PSD, este când cineva îţi bagă mâna în buzunarul propriu. Or, dvs. şi colegii din PSD vreţi să credem că furtul de la stat sau deturnarea banului public prin şmecherie nu se pune, e ceva firesc, o finalitate a jocului politic. Dar poate că pur şi simplu nu înţelegeţi gravitatea acestui fapt şi e bine să fie clar de ce e furt, deşi mă îndoiesc că nu pricepeţi, având în vedere că partidul dvs. a făcut tot ce i-a stat în putinţă ca să schimbe încadrarea juridică a conflictul de interese", i-a transmis Cioloş şefului PSD.

Liderul USR a explicat că Marian Neacşu şi-a angajat fata la cabinetul parlamentar, aşa că mută banii din bugetul primit de la Parlament în buzunarul familiei sale, încălcând în acest fel legea.

"Şi era şi imoral ce făcea, totodată, în ciuda afirmaţiei dumneavoastră cum că 'N-a furat nimic. Ce facem în ţara asta, omorâm oameni?' Era imoral, pentru că banii aceia erau destinaţi unui consilier care să îl ajute pe Marian Neacşu să îşi desfăşoare activitatea de parlamentar, nu să dea cadouri fiicei sale. Să ţineţi minte asta când mai vedeţi că nimeni în ţara asta nu mai crede că Parlamentul merită vreun strop de încredere. Vina vă aparţine dvs. şi colegilor dvs.: aţi distrus una după alta instituţiile democraţiei româneşti", a subliniat Cioloş.

În acelaşi timp, liderul USR a afirmat că vrea să ştie şi ce crede noul premier PNL care va conduce un guvern cu un secretar general condamnat penal exact pentru înşelarea încrederii cetăţenilor în capacitatea lui de a-i reprezenta în stat.

"Am înţeles că PNL nu reuşea să se concentreze pe reforma rapidă din cauza noastră, a USR. Reformează împreună cu PSD sistemul prin întoarcere la garnitura de oameni cu probleme penale? Nu am văzut niciun semn de la PNL că ar fi deranjat de numirea Laurei Vicol la preşedinţia Comisiei juridice din Parlament şi cred că aceeaşi tăcere asurzitoare va însoţi şi numirea lui Marian Neacşu la conducerea Secretariatului General. Liniştea peneliştilor se plăteşte cu funcţii pentru penali", a conchis Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne