Ciolacu, despre creşterea economică prognozată de FMI: E doar pe hârtie. Pentru români înseamnă sărăcie şi taxe mărite

Marcel Ciolacu (PSD)
Andrei Popescu
06.04.2021

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi, că, de fapt, creşterea economică prognozată de FMI este doar pe hârtie şi nu în portofelele oamenilor. În plus, Ciolacu este de părere că, în România, această creştere va avea loc pe datorie, ceea ce înseamnă “viitoare taxe mărite” pentru cetăţenii ţării.

“Creşterea economică prognozată de FMI este doar pe hârtie şi pentru camarila de dreapta! Pentru români este doar sărăcie!!! Preţurile la alimente şi utilităţi au explodat, euro a ajuns la 5 lei, iar puterea de cumpărare a scăzut dramatic. Este o creştere economică pe hârtie - nu în portofelele oamenilor! Iar mai mult de jumătate din PIB înseamnă datorie. De fapt, aşa-zisa creştere economică contabilă se resimte negativ în buzunarul cetăţenilor şi în conturile companiilor”, a precizat Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, liderul PSD a susţinut că, atunci când o economie este crescută “pe datorie şi pe inflaţie”, de fapt ea scade pentru că puterea de cumpărare scade.

“Oamenii nu pot fi minţiţi cu statistici pentru că ei se confruntă zilnic cu creşterea preţurilor din magazine. În fapt, România va creşte pe datorie, ceea ce înseamnă viitoare taxe mărite!”, a adăugat social-democratul.

Totodată, şeful PSD a mai transmis că românii românii vor fi tot mai apăsaţi de povara datoriilor pe care Guvernul Cîţu “îi obligă să le suporte”.

“Fiecare român era deja mai dator cu 8.000 de lei după anul 2020 pentru modul dezastruos în care guvernul a gestionat criza economică. În 2021, ni se pregăteşte o nouă supraîndatorare de încă 24 miliarde euro, adică alţi 8.000 de lei/cetăţean. România creşte pe datorie, iar asta înseamnă că ea se umflă contabil, dar de fapt, nu se dezvoltă economic şi social!”, a conchis Ciolacu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor