Cine va fi avantajat de calendarul alegerilor pe care au bătut palma PSD-PNL? Teoria lui Iohannis

Klaus Iohannis (Captură video)
Andrei Pricopie
11.07.2024

Ieşit în conferinţă de presă în marja Summitului NATO, preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat mulţumit, miercuri, de calendarul electoral agreat de coaliţia PSD-PNL şi susţine că acesta avantajează... cetăţeanul.

Jurnalist: Credeţi că va funcţiona varianta cu trei săptămâni consecutive de alegeri, dintre care una chiar de ziua naţională? Şi pe cine va avantaja acest calendar? Şi, de asemenea, cum vedeţi menţinerea tandemului PSD-PNL la Cotroceni - Palatul Victoria?

Klaus Iohannis: Da, eu cred că va funcţiona, de ce să nu funcţioneze? Este puţin neobişnuit să avem trei duminici la rând alegeri, dar cine va fi avantajat? Omul de rând, fiindcă are şansa să-şi pună votul pe candidatul pe care îl preferă.

În ce priveşte Coaliţia, eu cred că va exista suficientă înţelepciune pentru a păstra coaliţia guvernamentală în funcţiune, pentru că dincolo de campania electorală, şi vom vedea probabil o intensificare a narativelor contondente, ţara trebuie guvernată.

Şi pentru asta Coaliţia trebuie să-şi ia măsurile cele mai potrivite pentru a permite, pe de o parte, o campanie electorală bună, pe de altă parte, o guvernare rezonabilă, până când, sigur, avem rezultatele de la alegerile generale şi se va constitui noul guvern de după alegeri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor