Cine sunt Natalia Morari şi Vasile Tarlev, puşi pe "lista interzişilor" în România alături de primarul pro-rus al Chişinăului

Ileana Racheru, cercetător ştiinţific pentru spaţiul ex-sovietic, a atras atenţia, că pe lângă primarul pro-rus al Chişinăului, Ion Ceban, au mai fost interzişi în România şi Natalia Morari şi Vasile Tarlev.
"Pe lista interzişilor în România au mai fost plasaţi şi Natalia Morari şi Vasile Tarlev. Morari, 'jurnalista' care s-a deplasat la Bucureşti special pentru a-l intervieva pe Călin Georgescu. În podcast-ul ei au mai apărut Ion Cristoiu (Coroiu pe numele de la Securitate), H.D. Hartman. Nataşa l-a susţinut la alegerile din 2025 pe George Simion", a remarcat Ileana Racheru.
Cine este Vasile Tarlev
"Tarlev a fost premier 'tehnocrat' din partea Partidului Comuniştilor, desemnat de ex-preşedintele pro-rus Vladimir Voronin.
În prezent e liderul Partidului Viitorului, care îl serveşte pe mafiotul Şor (şi, bineînţeles Moscova). Dispăruse de mulţi ani de pe scena politică de la Chişinău, dar a fost reactivat pentru a candida la alegerile prezidenţiale din 2024. E un fel de conservă sovietică, resuscitată pentru a agita 'valorile tradiţionale, obiceiurile străvechi, dragostea de ţară şi de Dumnezeu' .
Tovarăşul Tarlev a participat, de curând la Constanţa, la o conferinţă organizată de Universitatea Ovidius, prilej cu care a semnat nişte acorduri de colaborare şi s-a întâlnit (şi mai ales, fotografiat) cu rectorul universităţii, Cosmin Filip.
Tarlev a fost, în iunie, şi la Moscova la Forumul BRICS."
Cine este Natalia Morari - "Nataşa"
"Natalia Morari, (ex)-jurnalistă din Republica Moldova, aspira la funcţia supremă în stat. O 'recomandă', promovează şi îi finanţează campania electorală concubinul interlop-Veaceslav Platon, fugit în Marea Britanie pentru că este învinuit în RM în mai multe cauze penale (inclusiv pentru constituirea şi folosirea unui grup criminal internaţional pentru spălarea a 128 mild.ruble ruseşti).
Nataşica are un CV care impresionează prin articole de investigaţii despre corupţia regimului Putin (realizate pentru presa independentă din Federaţia Rusă), moderarea unor dezbateri la TV-uri cu audienţă mare în RM, participarea la proteste anti comuniste/stăpânirea lui Plahotniuc asupra RM, susţinerea opoziţiei pro-europene din jurul Maiei Sandu, susţinerea opoziţiei conduse de Alexei Navalnîi...
Dar, în 2021 s-a aflat că are o relaţie cu raiderul nr 1 în CSI-Platon, că are un fiu cu acesta şi că i-a luat un interviu "neutru" şi "echidistant" chiar în puşcărie (când erau deja concubini). A fost un şoc pentru "lumea bună" pro-europeană din R. Moldova. Mulţi au apărat-o considerând totul doar o problemă de viaţă personală, fiind sensibilizaţi de copilul nevinovat.
În 2024, este candidata lui Platon la alegerile prezidenţiale dar declara că îşi finanţează campania electorală din tranzacţii cu bitcoin (începute cu venituri obţinute din vânzarea unui apartament personal), donaţii ale unor pensionari săraci. Este o candidată mai 'sărăcuţă' care locuieşte în casa fiului de 3 ani. Explică mult şi cu vorbe goale că susţine, dar nu susţine integrarea R.Moldova în UE, că va boicota sau nu va boicota referendumul pentru parcursul pro-UE al RM, că în RM este 'dictatură' (deşi ea însăşi promovează liber minciuni). Susţine cumva şi candidatura la prezidenţiale a ex-procurorului general al RM, Alexandr Stoianoglo, care s-a 'remarcat' profesional prin scoaterea lui Platon din puşcărie (situaţie care i-a permis să fugă din RM).
Din fericire, Nataşica e undeva între 1 şi 3% în sondaje şi cu tot sprijinul mediatic al lui Platon (într-o singură lună a plătit 18 mii euro pentru reclame pe FB alţi 60 mii euro pentru a realiza şi modera o emisiune ce difuzează 90% falsuri) nu va ajunge preşedinta RM.
Candidatura la prezidenţiale a Nataliei Morari seamănă în mod izbitor cu înscrierea în cursa electorală pentru funcţia de preşedinte al F. Ruse a Xeniei Sobciak. Deşi era parte a opoziţiei democratice din jurul lui Alexei Navalnîi, Sobciak a participat în 2018 la farsa electorală a Kremlinului.
Nataşica face tot acest circ cu pretenţii prezidenţiale ca un fel de pre-campanie electorală pentru alegerile parlamentare de anul viitor în care Rusia şi mafioţii fugari din RM îşi pun speranţele şi pentru care îşi pregătesc finanţele cu scopul deraierii parcursului pro-european al RM şi al creării unor probleme de securitate suplimentare pentru Ucraina (şi partenerii occidentali).
Pentru R. Moldova a fost creat deja în laboratoarele Moscovei falsul model al suveranismului Georgiei intens promovat de propagandiştii Moscovei de pe ambele maluri ale Prutului. Oligarhul stăpân-Ivanişvili a 'reuşit' să îngheţe relaţiile Georgiei cu UE, după ce ţara din Caucazul de Sud obţinuse cu greu un statut de candidat la aderare. Acum, Georgia se scufundă, fără fonduri europene, în promisiuni deşarte despre respectarea tradiţiilor, spiritualitatea autentică, independentă şi suveranitate."
Cine este Ion Ceban
"Ion (ex Ivan) Ceban e un instrument al regimului Putin în R. Moldova, despre care presa a scris că era consiliat de FSB. După ce s-a perindat şi a avut funcţii în două partide şi guverne pro-ruse, Ceban (absolvent al unei Academii de Administraţie Publică patronate de administraţia prezidenţială de la Kremlin) s-a făcut pro-european.
Ceban şi Mişcarea Alternativă, fals pro-europeană (creată inclusiv cu ideologi ai Partidului Comuniştilor cu mesaje anti-româneşti lugubre – Mark Tkaciuk), este broasca rusească pe care ar trebui să o înghită Maia Sandu în situaţia în care PAS nu va reuşi să obţină majoritatea de 51 de mandate la alegerile parlamentare din toamnă.
Pentru a se camufla cât mai bine în noul rol politic, Ceban a devenit şi prietenul unor politicieni români, care au încercat să îl lustruiească pro-european. Ex-premierul Ciolacu chiar l-a primit, aşa, pe uşa din dos, la Palatul Victoria (dar Ion – Ivan al ruşilor – s-a lăudat public cu discuţia şi pozele cu oficialul român).
Într-un studiu pentru CRPE, Alex Damian a concluzionat următoarele:
'Ceban este probabil liderul moldovean cu care primarii, preşedinţii de consilii judeţene, miniştrii sau şefii de partide din România se întâlnesc cel mai des. 2022 a însemnat zeci de întâlniri cu lideri politici din România, cu precădere ai Partidului Social Democrat, dar şi membri importanţi ai Partidului Naţional Liberal şi Uniunii Salvaţi România. Am reuşit să identificăm cel puţin 30 de întâlniri cu lideri politici din România, dintre care 12 cu reprezentanţi PSD, 8 cu PNL, 5 cu USR, 5 cu reprezentanţi de la alte partide politice sau neafiliaţi (dar toţi apropiaţi de PSD). Ceban participă la evenimente culturale şi concerte în România, ţine discursuri, iar Chişinăul chiar cofinanţează evenimente vizibile din România'."