Cinci uleiuri esenţiale care ne ajută să eliminăm stresul

Trandafiri
Trandafiri (Andrei Melinte / Epoch Times Romania)

În ultimul timp, tot mai multe dovezi ne vorbesc despre potenţialul uimitor al uleiurilor esenţiale în ceea ce priveşte eliminarea stresului şi inducerea unei stări de linişte. Uleiurile aromate din plante de tipul trandafirului, iasomiei şi levănţicii ne pot îmbunătăţi starea de spirit, elimina anxietatea şi relaxa mintea.

Timp de mai multe secole, aromoterapia a fost folosită pentru relaxare. Câteva picături adăugate în cadă sau pe pernă înainte de culcare ne aduc o linişte profundă şi un somn sănătos.

Vom descrie câteva plante al căror ulei este cel mai eficient în diminuarea efectului stresului permanent, care poate deveni cauza multor afecţiuni serioase.

1. Levănţica

Uleiul de levănţică este foarte eficient pentru cazurile de panică şi stres. Aroma sa liniştitoare şi delicată este în stare să relaxeze cele mai îngrijorate minţi.

2. Trandafirul

Trandafirul se situează pe locul doi în ceea ce priveşte proprietăţile calmante. Uleiul de trandafir chiar poate să ne ridice dispoziţia. Este este cel mai bun remediu pentru liniştire şi o mai bună concentrare.

3. Iasomia

Pentru stările de anxietate ce apar înainte de a face ceva foarte important, cel mai bine este să folosim uleiul de iasomie. Ne va îmbunătăţi starea de spirit, ne va ajuta să ne concentrăm atenţia şi să realizăm tot ceea ce am planificat.

4. Lemnul de cedru

Ne poate linişti mintea şi ameliora tensiunea musculară cauzată de anxietate. Uleiul de cedru ne ajută să adormim rapid şi să ne trezim a doua zi dimineaţă într-o stare bună de spirit.

Pentru a obţine acest efect, trebuie să turnăm câteva picături pe pernă înainte de a ne culca. Este un ulei ideal pentru dormitor, în special dacă ne confruntăm cu un stres prelungit. În plus, uleiul de cedru înlătură moliile şi alte insecte active în perioada de vară.

5. Lemnul de santal

Uleiul de santal armonizează starea interioară, oferă claritate minţii, elimină fricile şi relaxează profund. Ajută, de asemenea, la concentrarea atenţiei şi obţinerea unei bune dispoziţii.

Eficacitatea acestor uleiuri în combaterea anxietăţii a fost demonstrată de numeroase studii de specialitate. Atunci când alegem uleiurile esenţiale, cel mai important este să îl alegem pe acela care ne pare plăcut. O aromă iritantă cu siguranţă nu ne va induce liniştea căutată. Trebuie să identificăm mirosul care ni se potriveşte cel mai bine.

Sursa: Bazilik