Cinci români căutaţi de FBI pentru fraude de milioane de dolari

(MANDEL NGAN/AFP/Getty Images)

Procurorii americani au pus sub acuzare cinci români acuzaţi de fraude în valoare de milioane de dolari pe internet, iar Departamentul de Justiţie al SUA a precizat că FBI-ul se află în căutarea acestora.

Nicolae Popescu, considerat de serviciile americane secrete liderul reţelei, Răzvan Dragomir, Ovidiu Vlad Cristea, Dan Bosogioiu şi Daniel Alexe sunt românii care fac parte din reţeaua de fraudă pe internet. Alături de aceştia mai sunt căutate alte două persoane, Tudor Barbu Lăutaru, precum şi albanezul Fabjan Meme aflaţi în acest moment în libertate.

Metoda folosită de aceştia consta în postarea pe paginile de internet destinate comerţului, precum Ebay, oferte capcană, cu produse pe care nu le aveau, apoi trimiteau cumpărătorilor mai multe acte false până când aceştia achitau, fără a le mai trimite şi produsele respective.

Printre bunurile cu care aceştia înşelau americanii se aflau automobile, motociclete, bărci sau ceasuri, cu preţuri cuprinse între 10.000 şi 45.000 de dolari.

Ei au creat site-uri false, inventau tranzacţii cu dealeri auto şi site-uri false cu oferte pentru automobile pentru a atrage clienţii.

Escrocii s-au folosit de paşapoarte false pentru a deschide conturile în care ajungeau banii şi au falsificat mai multe acte şi documente pentru a păcăli cumpărătorii că provin de la Amazon şi Paypal. Ulterior banii ajungeau prin transferuri bancare în Europa, către ceilalţi membri ai reţelei.

FBI a interceptat o convorbire dintre Daniel Bosogioiu şi liderul Popescu atunci când cei doi discutau despre diferenţele dintre legea federală şi cea statală, aceştia fiind de părere că Statele Unite nu vor obţine extrădarea lor din România.

Autorităţile americane au emis mandate de arestare pe numele românilor şi albanezului. Serviciile americane au cerut ajutorul Interpolului pentru identificarea celor cinci români din libertate.

În martie 2013, trei membri ai reţelei au fost extrădaţi din România şi arestaţi de către autorităţile din State, doi au fost găsiţi în Marea Britanie iar alţi doi români se află în proces de extrădare din Cehia şi Canada.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne