DIICOT sparge "buboiul" corupţiei din Alba

(photos.com)
Epoch Times România
23.10.2013

Şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO), Traian Berbeceanu este investigat de DIICOT, într-un dosar de crimă organizată. Berbeceanu este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional nestructurat, favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii.

Berbeceanu a "ruinat" cel puţin trei dosare în care DIICOT investiga o serie de infracţiuni economice, avertizându-i pe infractori asupra percheziţiilor ce vor fi întreprinse la firmele pe care le conduceau.

Procurorii DIICOTR au stabilit că şeful BCCO Alba-Iulia a ajutat infractorii, dându-le informaţii despre investigaţiile desfăşurate de DIICOT, despre stadiul dosarelor în care erau investigaţi mergând până la a îi instrui pe aceştia cum pot evita probarea activităţilor infracţionale, atenţionându-i cu privire la evitarea utilizării comunicărilor prin telefon.

Berbeceanu a mers mai departe de atât, dezvăluindu-le infractorilor informaţii clasificate despre filajele planificate de DIICOT, despre operaţiuni secrete de supraveghere, amplasări de microfoane etc.

Cei şase vor fi cercetaţi pentru evaziune fiscală, delapidare, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului societăţii în scop contrar intereselor acesteia, în folosul propriu ori pentru a favoriza o altă societate, complicitate la înşelăciune, fals intelectual, uz de fals, refuzul de a pune la dispoziţia administratorului judiciar ori lichidatorului, a evidenţelor, documentele şi bunurilor de patrimoniu.

Alte două persoane sunt cercetate în acest caz, pentru mărturie mincinoasă. Una din persoane, audiată ca martor într-un dosar, a minţit în legătură cu faptele, iar un alt învinuit este acuzat că l-ar fi anunţat pe unul din membrii grupării despre o serie de percheziţii care ar fi urmat să aibă loc la el acasă

Prejudiciul adus de infractori statului se ridică la cel puţin 3,5 milioane lei, prezentând taxe care nu au fost plătite la buget.

Infractorii au fost monitorizaţi vreme îndelungată. Se pare că grupul infracţional şi-a început activitatea încă din 2003, iar Berbeceanu s-ar fi alăturat lor pe parcurs.

Procurorii DIICOT au efectuat în această dimineaţă o serie de 11 percheziţii în judeţul Alba, la locuinţele celor suspectaţi

Acţiunea a fost făcută cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, Gărzii Financiare Hunedoara şi Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Hunedoara. Suportul specializat a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

Berbeceanu nu poate fi demis din funcţie înainte să fie arestat preventiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor