Cinci demiteri in urma fraudei de la Moldova Gaz
alte articole
Angajatii demisi de la Moldova Gaz nu detineau functii de raspundere in intreprindere. Iar conducerea companiei nu a luat masuri asupra nici unuia dintre sefi, in urma scandalului care a iesit la iveala la sfarsitul saptamanii trecute.
Mai mult, daca Moldova Gaz a anuntat luni despre 10 persoane destituite, astazi, 25 mai, numarul acestora a fost redus la cinci.
Potrivit lui Constantin Cuimju, directorul Chisinau Gaz, au fost concediate cinci persoane, raporteaza Publika.TV.
"Acestea nu sunt persoane care au creat schema, complici, sunt persoane care au utilizat schema, sunt lucratori simpli, lacatusi, maistri".
Cauza penala pe acest caz a fost intentata pe 25 martie 2011, de catre Comisariatul de politie al sectorului Rascani, dar abia pe 10 mai acesta a fost transmis Procuraturii anticoruptie.
"In prezent, este constituit un grup de procurori; persoanele sunt stabilite in dosar ca au beneficiat de aceste scheme. E necesar ca cel putin persoanele acestea sa fie audiate. Este un volum destul de mare de lucru", mentioneaza Viorel Radetchi, de la Procuratura CCCEC.
De ce tocmai acum s-a creat acest grup de lucru, tinand cont de dimensiunea acestei infractiuni si de ce s-a lasat pana acum doar la latitudinea unui comisariat de politie?
Presedintele Asociatiei pentru Eficienta Energetica si Resurse Regenrabile, Ruslan Surigiu, crede ca Moldova Gaz, dar si cei abilitati cu ancheta incearca sa musamalizeze cazul.
"De ce tocmai acum s-a creat acest grup de lucru, tinand cont de dimensiunea acestei infractiuni si de ce s-a lasat pana acum doar la latitudinea unui comisariat de politie?"
Aproape trei mii de oameni sunt suspectati ca ar fi implicati intr-un plan de fraudare a furnizorului de gaze din Capitala. Potrivit ANRE, care a sesizat neregulile, prejudiciul ar fi de cel putin 32 milioane de lei.