Chişinăuienii sunt alături de români la celebrarea celor 25 de ani de la Revoluţia din decembrie

Zeci de tineri de la Chişinău, din platforma ”Tinerii Moldovei” s-au adunat duminică 21 decembrie, pentru a organiza un eveniment de comemorare a celor decedaţi în Bucureşti în anul 1989, în timpul Revoluţiei. Participanţii la eveniment fac parte din câteva asociaţii care sunt pentru unirea Moldovei cu România.
Inscriptie pe clădirea Operei Naţionale din Timişoara - simbol al începutului Revoluţiei. (Bogdan Florescu - Epoch Times Romania)
Maria Maevschi
22.12.2014

Zeci de tineri de la Chişinău, membri ai mişcării civice ”Tinerii Moldovei” s-au adunat duminică 21 decembrie, pentru a organiza un eveniment de comemorare a celor decedaţi în Bucureşti la Revoluţia din anul 1989. Participanţii la eveniment fac parte din câteva asociaţii care doresc unirea Moldovei cu România.

Tinerii s-au adunau mai întâi în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare din centrul Chişinăului, după care s-au deplasat la Ambasada României, unde au aranjat lumânări în forma cifrelor 89, aprinzându-le la lăsarea întunericului, potrivit UNIMEDIA.

Câţiva tineri activişti şi-au exprimat impresiile în legătură cu ce s-a întâmplat la Revoluţia din decembrie 1989 :

Ion Purice povesteşte: ”Am venit să fim solidari cu fraţii noştri din România. Pentru mine Revoluţia din 1989 înseamnă luptă, înseamnă împotrivire contra regimurilor totalitare care au omorât oameni, au distrus familii. Noi trebuie să luăm exemplu de la fraţii noştri de peste Prut, să fim mai solidari, să fim mai curajoşi, pentru că la noi comunismul post-sovietic a căzut abia în 2009.”

Alina, una din participante relatează că ”pentru mine revoluţia a însemnat trecerea de la România socialistă la cea pe care o avem acum. Cred că revoluţia a schimbat modul de viaţă al românilor.”

O altă participantă, Elena Manoil, susţine: ”Am venit cu un grup de prieteni, oameni care au fost acolo, care cunosc poveşti de viaţă ale celor care au fost acolo şi ne simţim într-un fel obligaţi să le cinstim memoria.”

Victor Sârbu mărturiseşte: ”Pentru mine revoluţia română înseamnă sacrificiul unor oameni simpli pentru libertatea noastră. Eu cred că revoluţia era inevitabilă. România a fost una din ultimele ţări europene în care a căzut comunismul. Păcat însă că a fost făcut prin sânge.”

În Romînia, între 16 şi 25 decembrie 1989, au avut loc proteste, lupte de stradă, demonstraţii, culminînd cu fuga preşedintele de atunci Nicolae Ceauşescu, care ulteriior a fost executat, punându-se capăt regimului comunist. România a fost unica ţară din blocul ţărilor cu regimuri comuniste unde a avut loc o revoluţie care s-a soldat cu uciderea a mii de oameni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor