Chişinău: Traian Băsescu va fi prezent la marşul unionist din 27 martie

Printre zecile de mii de oameni aşteptaţi la marşul unionist de la Chişinău, duminică 27 martie se numără şi fostul preşedinte al României, Traian Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Cu ocazia împlinirii a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, duminică, 27 marti, începând cu ora 10:0, la Palatul Naţional „Nicolae Sulac” din Chişinău va avea loc un Congres numit „Sfatul Ţării 2” la care sunt aşteptaţi 1700 delegaţi din toate localităţile Republicii Moldova pentru a vota Sfatul Ţării 2. Declaraţiile aparţin scriitorului Nicolae Dabija, făcute miercuri în cadrul unei conferinţe de presă.

„Cei 101 reprezentanţi ai Sfatului Ţării vor fi împuterniciţi să vorbească în numele unioniştilor din R.Moldova la întâlnirile pe care vrem să le organizăm în afara Chişinăului, pentru că adevărata bătălie se duce în afara Chişinăului, deoarece acolo sunt oameni care din păcate sunt victime ale propagandei ruseşti”, a menţionat preşedintele Blocului Unităţii Naţionale, Constantin Codreanu.

Într-un scurt citat din tratatul de pace de la Paris este specificat faptul că „din punct de vedre geografic, etnografic şi istoric, Basarabia a fost din toate vremurile pământ românesc şi a constituit o parte integrantă şi indivizibilă a principatului Moldovei”, fapt pentru care la 27 martie 2016, în cadrul Congresului se va propune reconfirmarea prin vot a actului din 27 martie 1918 de Re-Unire a Basarabiei cu Patria Mamă, România.

În opinia lui Dabija „este o ruşine pentru Europa că unica graniţă cel mai bine păzită la ora actuală este cea dintre români şi români. Acest lucru ne-a fost lăsat ca moştenire de fostele regimuri”.

Totodată, preşedintele Mişcării Civice „Tinerii Moldovei”, Anatol Ursu a precizat că „la 27 martie, începând cu ora 13, din faţa Teatrului de Operă şi Balet Dăm start Unirii prin cel mai mare marş unionist care a avut loc vreodată în Republica Moldova. Aşteptăm zeci de mii de persoane. Avem câteva surprize de ordin vizual pentru cei care vor participa. Vom avea un tricolor uriaş, dar nu din pânză”.

La final, Constantin Codreanu a ţinut să precizeze că la marşul de duminică doresc să vină mai mulţi oficiali din diverse judeţe ale României „şi chiar fostul preşedinte al României va veni pe 27 martie la marşul de la Chişinău ca să spună încă o dată că reîntregirea ar trebui să fie al treilea proiect de ţară al României după integrarea în Uniunea Europeană şi NATO”.