Ample manifestaţii unioniste la Chişinău pe 27 martie

Basarabenii vor ieşi din nou în stradă pentru a cere revenirea Basarabiei la Ţara Mamă.
Miting unionist la Chişinău, moldovenii de peste Prut votează simbolic unirea
Miting unionist la Chişinău, moldovenii de peste Prut votează simbolic unirea (Epoch Times România)

Zeci de mii de oameni vor cere duminică, la Chişinău, Unirea cu România, informează Platforma Unionistă Acţiunea 2012, anunţând o întreagă serie de evenimente.

Pe 27 martie se împlinesc 98 de ani de când Sfatul Ţării de la Chişinău a votat Unirea cu Ţara. Pentru a rememora actul istoric din 1918, 1700 de delegaţi din toate localităţile Republicii Moldova vor forma un al doilea Sfat al Ţării, for care îşi propune o majoritate clară în favoarea Reîntregirii până la aniversarea centenarului Unirii.

Toţi delegaţii din Sfatul Ţării se vor alătura Mişcării Civice Tinerii Moldovei într-o manifestaţie stradală de anvergură care va începe de la ora 13:00, din scuarul Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, precizează Acţiunea 2012, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

"Astăzi, la o distanţă de 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România istoria se repetă şi nimic nu mai poate sta în calea Reunificării. Suntem o adevărată forţă şi vom cere într-un glas realizarea celui mai firesc act din istoria românilor”, a declarat Anatol Ursu, preşedintele Mişcării Civice Tinerii Moldovei.

Manifestaţiile încep de vineri la Chişinău, unde la Academia de Ştiinţe a Moldovei va avea loc cea de-a doua ediţie a Congresului Diasporei Unioniste. Peste 100 de români de pe ambele maluri ale Prutului care trăiesc în prezent în străinătate vor formula strategii de implicare pe scară largă a Diasporei în realizarea Unirii în viitorul apropiat.

Delegaţiile din România care vor participa la evenimentele de la Chişinău sunt constituite din reprezentanţi ai Consiliilor judeţene, deputaţi, senatori, primarul Iaşiului Mihai Chirica şi fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, care a depus recent o solicitare de primire a cetăţeniei Republicii Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne