Traian Băsescu: Obiectiv de ţară al PMP este unirea României cu Republica Moldova

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Obiectivul de ţară al Partidului Mişcarea Populară este unirea României cu Republica Moldova, a reiterat sâmbătă fostul preşedinte Traian Băsescu.

"Pentru că ne considerăm un partid al viitorului, nu putem să nu avem un nou obiectiv de ţară pentru România, iar acest obiectiv de ţară, aşa cum este înscris în programul partidului, este unirea României cu Republica Moldova. Nu spun că este posibil mâine, nu spun că e posibil poimâine, dar atâta timp cât nimeni nu îşi propune acest obiectiv el nu o să se întâmple.

De aceea mă bucură faptul că suntem singurul partid care are un astfel de obiectiv şi el va fi îndeplinit atunci când îi va veni timpul. Atâta timp cât nu avem curaj să vorbim despre un astfel de obiectiv de ţară nici nu o să se împlinească", a declarat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Cât despre faptul că a solicitat recent cetăţenia Republicii Moldova, fostul preşedinte susţine că a făcut acest lucru în semn de respect faţă de românii de peste Prut.

"Am promis ca semn de respect pentru românii din Republica Moldova că atunci când îmi voi termina mandatul voi cere cetăţenia Republicii Moldova, dar ca semn de solidaritate cu ei, pentru că drumul corect al cetăţenilor din Republica Moldova este să obţină ei cetăţenie română, de aceea am şi relaxat foarte mult în timpul Guvernului Boc legislaţia pentru ca ei să obţină foarte uşor cetăţenia română", a adăugat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne