Chirică dă cărţile pe faţă: PSD are nevoie de un alt lidership

Critic declarat al adoptării OUG 13, opozant al numirii lui Sevil Shhaideh premier şi, în genere, "înotător contra curentului (a se citi contra lui Dragnea)", primarul municipiului Iaşi vorbeşte acum deschis despre necesitatea schimbării de lidership în PSD.
Mihai Chirică
Mihai Chirică (Facebook)

PSD are nevoie de un alt leadership, de o altă abordare în interiorul partidului, şi-a exprimat opoziţia primarul municipiului Iaşi, vicepreşedintele social-democrat Mihai Chirică, precizând că Liviu Dragnea şi echipa sa trebuie să meargă în această direcţie.

"Nu ştiu dacă are nevoie de un alt lider, dar cu siguranţă de un alt leadership, o altă abordare este absolut necesară în interiorul PSD. Pur şi simplu, trebuie să ne întoarcem atenţia asupra unor partide care s-au dezvoltat de pe structuri vechi, ale unor partide tradiţionale, dar care în momentul de faţă răspund foarte bine la profilul cetăţenilor europeni", a afirmat Chirică, preluat de Agerpres, într-un interviu la postul local de radio Viva FM Iaşi.

Liderul PSD Iaşi a menţionat că Liviu Dragnea, dacă vrea să rămână o persoană de rezonanţă în istoria PSD, precum şi echipa lui, trebuie să îşi adapteze leadership-ul în această direcţie.

Întrebat despre o eventuală excludere a sa din partid în lumina ultimelor sale poziţii publice, primarul Chirică a spus că aceasta nu ar reprezenta "un dezastru" şi că alte lucruri cu adevărat importante l-ar afecta mai mult.

"Să nu mă excludă din oraş, să nu mă dea afară din structura Bisericii Ortodoxe Române, că sunt ortodox, să nu îmi ia puterea de a mă exprima în limba română, să nu se rupă graniţele patriei, să nu ne pierdem identitatea naţională, acestea sunt lucruri adevărat grele pentru ţară şi pentru mine personal", a susţinut Chirică.

Reamintim că primarul municipiului Iaşi l-a contrazis pe Liviu Dragnea când acesta l-a acuzat pe preşedintele Iohannis, venit la protestul din Piaţa Universităţii, că s-a pus in fruntea unei mineriade, s-a declarat un susţinător al protestelor din Piaţa Victoriei şi a criticat felul în care a fost adoptată OUG 13/2017, cerând abrogarea sa şi demiterea lui Florin Iordache.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne