China lovită de o serie de cutremure puternice

Efect cutremur
Efect cutremur (Pedro PARDO / AFP / Getty Images)

Nord-estul Chinei a fost zdruncinat de mai multe cutremure, cel mai puternic dintre acestea având o magnitudine de 5,5 grade. Zona a suferit daune materiale importante, scrie France Presse.

Potrivit Institutului american de Geofizică (USGS) cel mai puternic dintre cutremure a avut loc sâmbătă, la ora locală 06:04, la o adâncime de 12,5 km. Epicentrul a fost localizat la 34 km nord de localitatea Chandling, provincia Jilin.

Seismul de 5,5 grade a urmat la doar jumătate de oră după ce un alt cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade a lovit aceeaşi zonă, la sud de oraşul Qian'an. Un alt cutremur cu magnitudine similară a avut loc vineri.

Televiziunea chineză a difuzat sâmbătă imagini cu case grav afectate, acoperişuri căzute şi pereţi deterioraţi, iar în unele zone afectate s-a întrerupt curentul. Potrivit relatărilor nu s-au înregistrat morţi sau răniţi.

În luna aprilie, un cutremur cu magnitudinea de 6,6 grade a zguduit provincia Sichuan din nord-vestul Chinei, provocând moartea a circa 200 de persoane, iar cu cinci ani în urmă aceeaşi regiune a fost lovită de un un cutremur puternic care s-a soldat cu 90.000 de morţi.