Japonia: cutremur cu magnitudinea 5,5 la nord de Tokyo

(OLIVIER MORIN / AFP / Getty Images)

Locuitorii din capitala Japoniei au resimţit distinct azi dimineaţă seismul, fiind treziţi de „dansul” clădirilor. Un cutremur puternic cu magnitudinea de 5,5 a fost înregistrat duminică în Japonia, la 07:38 (ora locală), cu epicentrul la nord de Tokyo. Agenţia de Meteorologie din Japonia nu a lansat niciun avertisment de tsunami.

Epicentrul a fost situat la aproximativ 100 de kilometri nord de Tokyo, în partea de sud a prefecturii Ibaraki, la o adâncime de 70 de kilometri.

Cutremurul, care a durat mai mult de un minut şi s-a simţit în capitala Tokyo în mod clar, a avut intensitatea 5 pe scara de detectare japoneză de 7 niveluri maxime.

Televiziunea publică NHK, care a întrerupt emisiunea pentru un anunţ special în direct despre cutremur, a comunicat o oprire de moment sau încetinire a trenurilor, în conformitate cu procedurile de siguranţă. Activităţile aeroporturilor din Narita şi Haneda nu au avut probleme.

În momentul de faţă nu există daune de persoane sau bunuri, inclusiv la centrala nucleară de la Fukushima, care este situată la mai puţin de 200 de kilometri de epicentru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe