Cherecheş, cu urme de sânge pe faţă la arestare. Disperat să scape, gonea cu 200km/h

Catalin Chereches (Europol, Facebook)
Ana Ion
29.11.2023

Fugit din ţară pentru a nu-şi petrece următorii ani după gratii, primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş apare cu sânge şi urme de lovituri pe faţă în fotografia făcută imediat după ce a fost arestat de poliţiştii germani. Nu este clar în ce circumstanţe s-a rănit Cherecheş. Potrivit Aktual24.ro, care citează surse, primarul s-ar fi împotrivit arestării.

Cherecheş a fost prins de poliţiştii bavarezi lângă gara din Augsburg, când intenţiona să fugă şi din Germania. Până la gară, el a gonit cu o maşină în care se afla şi mătuşa lui cu peste 200 km/h.

La gară, el a încercat să scape de maşină şi eventual să ia un taxi. Acesta este momentul în care a fost prins de poliţiştii bavarezi şi de BKA.

BKA (Bundeskriminalamt) este o agenţie federală de investigaţii poliţieneşti din Germania, subordonată Ministerului Federal de Interne. Competenţa principală a agenţiei o constituie coordonarea cooperării între forţele de poliţie statale şi federale; investigarea cazurilor de crimă organizată internaţională, terorism şi alte cazuri asociate cu securitatea naţională.

Ministrul de Interne al României, Cătălin Predoiu, a transmis „mulţumiri şi felicitări poliţiştilor şi partenerilor instituţionali interni şi externi, români şi germani, care au cooperat direct şi permanent pentru capturarea condamnatului penal Cherecheş Cătălin.”

„De asemenea, mulţumesc poliţiştilor maghiari, austrieci şi italieni împreună cu care s-a cooperat şi lucrat pe parcursul acestei operaţiuni poliţieneşti internaţionale. Nu în ultimul rând, mulţumesc jurnaliştilor care au înţeles în aceste zile că trebuie să limităm comunicarea pe acest caz, pentru a proteja operaţiunea de localizare şi capturare”, mai transmite Predoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor