Victor Micula a scăpat de închisoare în dosarul în care este acuzat că a tras cu o armă de asalt

Victor Micula Jr. (Youtube - screenshot)
Loredana Diacu
18.05.2024

Victor Micula a scăpat închisoare în dosarul în care este acuzat că a tras cu o armă de asalt de pe un pod din Oradea, în 2019, relatează G4Media.

Judecătorii de la Curtea de Apel Oradea i-au schimbat pedeapsa din executare în suspendare. Decizia este definitivă.

În prima instanţă, Victor Micula primise o pedeapsă de doi ani cu executare, fiind acuzat că nu a respectat regimul armelor şi muniţiilor. Curtea de Apel i-a schimbat pedeapsa în suspendare, dar i-au şi micşorat-o de la 2 ani la 1 an şi 3 luni.

În acest caz, Victor Micula e acuzat că în 2019 a tras cu o armă de asalt pe un pod din Oradea în timpul unei curse de maşini pe străzile oraşului, filmate şi postate pe Facebook de vloggerul Virgil Halacu, alias gajukyd, proprietar al unui atelier de tunning. În înregistrare, Halacu spunea că arma este „reală” şi a prezentat imagini cu Micula trăgând, dar menţionând că ar fi făcut-o cu „gloanţe oarbe”, scrie ebihoreanul.ro.

Procurorii au arătat ulterior că a fost vorba despre o puşcă letală semiautomată, „marca UM Sadu (WUM), de calibrul 7,62x39 mm.

De asemenea, potrivit procurorilor care au efectuat ancheta în caz împreună cu ofiţerii DGA Bihor, Micula jr. a luat arma de la un amic de-al său, Cristian Matei, şi a continuat să încalce legea şi după respectivul episod, în perioada 30 aprilie - 29 mai 2019. Astfel, în decurs de o singură lună, el a cumpărat 10 arme şi sute de cartuşe, în valoare de 40.000 euro, prin intermediul unui interpus, Sergiu Gabriel Hava, care avea permis.

Cei doi au fost trimişi şi ei în judecată, pentru complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, precum şi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. În faţa instanţei a ajuns, de asemenea, şi unul dintre martorii audiaţi în timpul anchetei, Vasile Iulian Manea, acuzat de mărturie mincinoasă, pentru că a încercat să-l protejeze pe Micula prin declaraţii false.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor