Ceva e putred în Chicago: 120 de oameni împuşcaţi de la începutul anului 2016

Administraţia Obama amplifică lupta împotriva violenţelor cauzate de armele de foc pe cuprinsul SUA. Dar, conform criticilor, preşedintele pare să ignore situaţia dezastruoasă din oraşul său natal, Chicago, unde până acum în acest an au fost raportate 120 de incidente armate.
Barack Obama (JIM WATSON/AFP/Getty Images)
Andrei Popescu
13.01.2016

Deşi preşedintele Barack Obama ridică cruciada împotriva armelor la noi nivele cu fiecare săptămână care trece, aplicând recent mai multe ordine executive, totuşi acesta continuă să ignore situaţia din oraşul său natal Chicago – un oraş în care armele sunt interzise şi unde, cu toate acestea, epidemia de atacuri armate nu a fost niciodată atât de gravă, fiind cu adevărat emblematică pentru problema armelor pe care o are America.

Judecând după cele mai recente evoluţii ale situaţiei, Obama nu va avea nimic de spus despre violenţele armate din Chicago în discursul său în faţa naţiunii, iar situaţia ses anunţă tot mai dezastruoasă.

Conform Chicago Tribune, după împuşcarea fatală a şapte persoane şi rănirea altor 30 în ultimul weekend, numărul totul al incidentelor ce implică arme de foc a crescut la 120, în numai 10 zile, o perioada scurtă de timp ce a trecut de la începerea noului an, declară surse ale poliţiei.

În cele 120 de incidente, cel puţin 19 persoane au fost ucise, iar cel puţin 101 au fost rănite. Acest număr este de trei ori mai mare decât aceeaşi perioadă a anului trecut. În primele 10 zile ale anului 2015, “doar” 9 persoane au fost ucise şi altele 31 rănite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor