Cetăţenii R. Moldova vor fi compensaţi cu 80% din creşterea tarifului la agentul termic

Repartitor căldură pentru calorifere (Epoch Times România)
Tatiana Chiriac
24.01.2022

Deputatul PAS Dan Perciun informează, într-un mesaj video, despre modul în care vor fi compensaţi cetăţenii Republicii Moldova pentru factura la energia termică, după extinderea compensaţiilor de la 450 de lei la 815 lei.

„Acest lucru se va întâmpla prin două mecanisme: vom compensa nu ⅔ din creşterea tarifului, dar 80% şi, totodată, compensaţia se va aloca nu doar pentru prima gigacalorie consumată, ci pentru 1,5 gigacalorii”, menţionează parlamentarul, notând că se anulează şi acheta socială pentru acordarea ajutorului pentru perioada rece a anului, ceea ce înseamnă că oamenii nu vor mai trece printr-o procedură de verificare a bunurilor pe care le deţin.

Astfel, dacă beneficiarii au un venit mai mic de 3100 de lei pentru o familie cu un singur membru şi mai puţin de 5400 de lei în cazul unei familii cu 2 membri, se vor califica pentru un ajutor de 700 de lei pe lună, în următoarele 3 luni de zile.

Totodată, o noutate bună pentru cei care au depus anterior cererea pentru acest ajutor şi nu au beneficiat de el, cererea va fi reexaminată automat, astfel încât oamenii să poată beneficia de ajutor. Celor care le-a expirat acest drept automat le va fi prelungită alocaţia oferită la moment.

În cadrul şedinţei extraordinare a Parlamentului din 21 ianuarie, deputaţii au aprobat compensaţii mai mari în factura pentru energia termică şi acces mai simplu la ajutorul pentru perioada rece a anului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor