Cetăţenii cer poliţiei să-l ancheteze pe deputatul care voia să pună tunurile de apă pe ei. Petiţie online

A cerut ca pe protestatari să se pună tunurile cu apă şi s-a lăudat că are o mitralieră pe care nu va ezita s-o folosească. Acum cetăţenii cer poliţiei să intervină.
Deputatul Cătălin Rădulescu
Deputatul Cătălin Rădulescu (Facebook.com/Cătălin Rădulescu)

UPDATE: Poliţia s-a autosesizat după ce deputatul Cătalin Rădulescu a declarat că deţine o armă şi că nu se teme să o folosească, la nevoie, relatează Agerpres.

Ofiţerii din Argeş vor face verificări iar la finele anchetei deputatului i s-ar putea cere să renunţe la toate armele de foc pe care le deţine.

* * *

Societatea civilă a reacţionat rapid la declaraţiile deputatului PSD Cătălin Rădulescu, care cerea să se pună tunurile cu apă pe protestatarii din Piaţa Victoriei. Pe internet a fost lansată o petiţie online prin care cetăţenii cer poliţiei să-l ancheteze pe Rădulescu pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

"Acesta a declarat Luni, la data de 13 Martie 2017 la ora 18:46 într-un interviu acordat agenţiei de presă ADEVARUL că deţine o mitralieră AKM în stare perfectă de funcţionare şi nu va ezita să o folosească. Acesta susţine că are dreptul să tragă cu mitraliera când vrea, unde vrea şi în cine vrea.

Un individ cu grave probleme de gândire deţine o mitralieră şi declara că va trage în protestatarii din Piaţa Victoriei dacă este cazul. Nu cred că este nevoie de mai multe explicaţii", scrie iniţiatorul petiţiei, care poate fi accesată aici

Reamintim că într-un halucinant interviu acordat Adevărul, Rădulescu a susţinut că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui alungaţi cu tunuri de apă. Mai mult, Rădulescu a declarat că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi e pregătit să o folosească din nou.

"Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat."

Întrebat dacă ar ieşi cu ea în Piaţa Victoriei, deputatul a răspuns că poate ieşi unde vrea el.

"Dacă mă apucă pe mine o nebunie, pot să ies unde vreau eu. E dreptul meu şi riscul meu şi hotărârea mea în momentul ăla: eu hotărăsc ceva cu viaţa mea, aşa cum fiecare dintre voi hotărâţi”, a afirmat Rădulescu.

Reacţii ale semnatarilor:

"Pentru ca asemenea "specimene" NICIODATA, DAR NICIODATA, să nu mai stea în fruntea ţării", scrie o persoană.

"AKM este armă de asalt şi în niciun caz de colecţie, vânătoare, sau apărare. Deci o armă deţinută ilegal de domnul deputat. Bănuiesc ca doar mafioţii grei îşi permit să deţină o asemenea armă şi să se şi laude în public cu ea", adaugă un alt semnatar.

"Vrau ca acest borfaş să fie verificat dacă e sănătos la cap", scrie un alt cetăţean.