Cel mai mare parc eolian din larg a fost deschis

Turbine eoliene, 12 mai 2008, în Liverpool, Anglia
Turbine eoliene, 12 mai 2008, în Liverpool, Anglia (Christopher Furlong / Getty Images)
Alex Johnston
15.06.2012

Cel mai mare parc de energie eoliană din larg a devenit operaţional, joi, în largul coastei Cumbria din Marea Britanie.

SSE a confirmat că toate cele 102 turbine din cadrul proiectului Walney funcţionează şi furnizează energie pentru reţeaua electrică.

"Walney este un bun exemplu de cât de mult sistemele eoliene din larg s-au maturizat ca industrie, într-un timp relativ scurt, şi va contribui semnificativ la obiectivele guvernului Marii Britanii de reducere a CO2 şi la ambiţiile privind securitatea combustibilului," a susţinut Jim Smith, managerul departamentului pentru energii regenerabile al SSE, într-o declaraţie.

Manevra a avut loc după ce joi a fost publicat un nou raport, care susţinea că costurile de generare a energiei eoliene ar putea scădea cu aproximativ o treime, făcând această formă de energie mai viabilă în Marea Britanie, potrivit The Guardian.

Costurile ridicate ale energiei eoliene din larg au fost un argument major împotriva adoptării tehnologiei la scara largă.

Charles Hendry, ministrul de stat pentru energie, a declarat că reducerea costurilor este o necesitate pentru această industrie.

"Energia eoliană din larg va fi o parte vitală a unui amestec energetic divers şi sigur, cu emisii reduse de carbon, în deceniile următoare - dar este clar că cheltuielile trebuie să scadă", a fost citat el de ziar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor