Cea mai bătrână femeie din lume împlineşte 119 ani [video]

Kane Tanaka a depăşit trei epidemii şi a învins o tumoare la vârsta de 103 ani.
Kane Tanaka
Kane Tanaka (screenshot tramite foto japantimes.co)

Kane Tanaka este cea mai longevivă femeie din lume, actuala Decană a Umanităţii, potrivit Guinness Book of Records, iar duminică, 2 ianuarie, împlineşte 119 ani. De origine japoneză Kane a supravieţuit la trei epidemii: gripa spaniolă (1918-1920), SARS (2004) şi (până acum) Covid 19 . Dar a trecut şi prin două războaie mondiale, prin efectele bombei atomice de la Nagasaki şi chiar a învins o tumoare la vârsta de 103 ani. A fost diagnosticată cu cancer de colon, dar datorită unei operaţii efectuate la timp la Tokyo, a reuşit să învingă boala.

Dieta femeii este foarte simplă: consumă orez, peşte şi supă şi bea multă apă, o dietă pe care o urmează de când avea aproximativ 112 ani. Încă are un apetit puternic, adoră dulciurile şi bea trei cutii de cafea pe zi, băuturi nutritive şi băuturi carbogazoase. În prezent, Kane locuieşte într-un azil de bătrâni din Higashi-ku, prefectura Fukuoka, este încă sănătoasă şi îşi ocupă timpul jucând Othello şi făcând scurte plimbări pe holurile instituţiei.

"De când am venit aici, nu am de ales decât să muncesc din greu, voi face tot ce pot!", a declarat ea într-un interviu acordat unui post de televiziune japonez. Printre hobby-urile ei se numără caligrafia şi calculele. Bătrâna continuă să repete că familia înseamnă totul pentru ea şi că somnul adânc este secretul longevităţii.