CE: Salariile şefilor companiilor cotate la bursă ar trebui limitate

Comisarul pentru Piaţa Internă, Michel Barnier. (JOHN THYS / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
11.03.2013

Salariile directorilor tuturor companiilor cotate la bursă în Uniunea Europeană ar trebui să fie limitate şi transparente, este opinia comisarului pentru Piaţa Internă, Michel Barnier, potrivit AFP.

“Pentru toate companiile listate la bursă în Uniunea Europeană, acţionarii trebuie să decidă nivelul salariilor şi al bonusurilor, iar remuneraţiile trebuie să fie mai transparente”, a spus Barnier publicaţiei Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, transmite realitatea.net.

El a explicat că este vorba despre revenirea la o economie socială de piaţă. “Companiile nu trebuie să fie nişte magazine cu autoservire pentru directori. Iată de ce vrem să dăm putere acţionarilor, în aceste companii”, a explicat oficialul.

Comisia Europeană a fost încurajată de un referendum care a avut loc în Elveţia la începutul acestei luni, care a aprobat o iniţiativă de limitare a remuneraţiilor abuzive ale şefilor de companii elveţiene listate la bursă şi interzicerea indemnizaţiilor acordate la plecarea din funcţie a acestora.

Comisia Europeană urmează să anunţe un pachet de măsuri asemănătoare până la sfârşitul acestui an. Autorităţile europene au prezentat deja în această lună un proiect menit să plafoneze bonusurile bancherilor, care este respins de Marea Britanie. Barnier s-a arătat însă optimist că se poate ajunge la un compromis cu britanicii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor