Ce mesaj i-au adresat protestatarii anti-TTIP Ceciliei Malmstrom

Un grup de protestatari împotriva TTIP a făcut ieri o dedicaţie specială comisarului european pentru comerţ Cecilia Malmstrom, venită la Bucureşti pentru a pleda pentru beneficiile TTIP.
Flashmob anti TTIP, Bucureşti, 16 octombrie 2015
Flashmob anti TTIP, Bucureşti, 16 octombrie 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Deşi nu au fost invitaţi la conferinţa „TTIP: România's voice”, ei au ţinut să facă auzită vocea celor 25.000 de români care au semnat pentru stoparea Tratatului.

„Am auzit foarte clar vocea ambasadei Americii la UE. Am auzit foarte clar vocea reprezentanţilor Departamentului de afaceri din Marea Britanie. S-a auzit foarte bine şi vocea Comisiei Europene. Pentru vocea României n-a prea mai fost timp deoarece venea pauza, iar cele două trei întrebări puteau fi încadrate mai mult la lobby decât întrebări care ţin de vocea României. Prin urmare, vocea României rămâne să fie exprimată în stradă, prin aceste cântecele pe care le transmitem comisarului Malmstrom. Iar vocea României se aude cu adevărat prin cele peste 25.000 de semnături pe care Iniţiativa Cetăţenească STOP TTIP le-a adunat până pe 6 octombrie”, a declarat Lucian Ştirb de la organizaţia Terra Mileniului Trei pentru Epoch Times.

El a mai susţinut că „în România nu există un studiu care să cuantifice impactul TTIP asupra României şi asupra cetăţenilor, aşa că se cântă aceeaşi melodie, aceleaşi argumente - parteneriatul strategic şi veşnica independenţă energetică”.