Ce cadou a primit Traian Băsescu de la Papa Benedict al XVI-lea

Sala Regia, Vatican
Sala Regia, Vatican (Stefano Carofei - Vatican Pool via Getty Images)

După un schimb de cadouri, întrevederea dintre preşedintele Traian Băsescu şi Papa Benedict al XVI-lea s-a încheiat.

Preşedintele Băsescu i-a mulţumit Papei Benedict pentru că a acceptat să-l primească în această vizită.

Şeful statului i-a amintit apoi de momentul vizitei anterioare pe care a făcut-o la Vatican, în septembrie 2008, când cei doi s-au întâlnit la reşedinţa vară de la Castelul Gandolfo.

La începutul întrevederii, Papa Benedict al XVI-lea a rostit încet câteva cuvinte de răspuns la salutul preşedintelui Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu i-a înmânat Papei Benedict cadoul său - un tetraevangheliar apărut în 2008 - la finalul întrevederii din biblioteca privată a Suveranului Pontif.

Traian Băsescu a precizat că această carte este importantă pentru religia ortodoxă din România, fiind lucrată sub supravegherea Patriarhiei.

"Este un cadou extraordinar, mulţumesc. Cadoul meu este ceva mai mic", a răspuns Papa Benedict.

Suveranul Pontif i-a oferit preşedintelui Băsescu o medalie aniversară a pontificatului său.

Volumul bisericesc oferit de preşedintele Traian Băsescu este masiv şi cântăreşte câteva kilograme - deschisă, are o lăţime de un metru, înălţimea fiind de 30 de centimetri, iar grosimea - de 25 de centimetri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne