CCR răspunde lui Ponta privind Legea insolvenţei: Termenul este de 30 de zile

Augustin Zegrean
Augustin Zegrean (Epoch Times România)

Curtea Constituţională a răspuns premierului Victor Ponta, care a reproşat CCR că încă nu este promulgată Legea insolvenţei: "Termenul de redactare a actului jurisdicţional este de cel mult 30 de zile de la data pronunţării".

Premierul Victor Ponta doreşte ca Legea insolvenţei să fie promulgată cât mai repede, astfel încât marţi a trimis o scrisoare preşedintelui Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, în care arată că netransmiterea către preşedintele Traian Băsescu a deciziei privind această lege generează neîncasarea unor venituri.

Judecătorul Augustin Zegrean menţionează în răspunsul la scrisoare premierului că în şedinţa din 21 mai, Plenul CC, cu unanimitate de voturi, a respins ca neîntemeiată obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că mai multe prevederi din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi ale legii, în ansamblul său, sunt constituţionale, în raport de criticile formulate.

Decizia este definitivă şi general obligatorie, mai arată preşedintele CCR, în răspunsul la scrisoare.

Victor Ponta a afirmat că, potrivit Constituţiei, promulgarea actului normativ se face de către Preşedintele României în cel mult 10 zile de la primirea deciziei Curţii Constituţionale prin care i s-a confirmat constituţionalitatea.

"Îmi exprim convingerea că, din această perspectivă, veţi dispune măsurile corespunzătoare pentru că decizia Curţii Constituţionale să producă efectele prevăzute de lege", ca susţinut premierul.

Premierul a informat luni că intenţionează să ceară preşedintelui CCR şi preşedintelui Băsescu să grăbească procedurile necesare promulgării Legii privind Codul insolvenţei.