Cazul militarilor traficanţi. Vindeau de toate - cannabis, amfetamine şi etnobotanice

Pentru a-şi suplimenta veniturile, trei militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale s-au făcut traficanţi de droguri. O parte din "marfa" vândută era consumată chiar în incinta unor unităţi militare.
Doi barbati isi dau unul altuia o tigara.
Doi barbati isi dau unul altuia o tigara. (Chris Hondros / Getty Images)

Cinci suspecţi de trafic de droguri, printre care trei militari angajaţi în cadrul unor unităţi ale Ministerului Apărării Naţionale, au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, iar vineri Tribunalul Bucureşti a decis - deşi nu în mod definitiv - să îi plaseze în arest la domiciliu.

Procurorii DIICOT au dispus joi reţinerea "inculpaţilor Vîlcan George Florinel, Biolan Ovidiu Ionuţ şi Iubitu Ionuţ Andrei - militari angajaţi pe bază de contract în cadrul Ministerului Apărării Naţionale în unităţi militare de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Giurgiu, Cozma Gheorghe Mihai şi Fratilă Mihai Cosmin pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi de mare risc".

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada mai – august 2016 inculpaţii au traficat diferite cantităţi de droguri de risc şi de mare risc, respectiv cannabis, amfetamine şi substanţe psihoactive denumite generic etnobotanice, atât pe raza municipiului Bucureşti, dar şi a judeţului Giurgiu, inclusiv către unele persoane din incinta unităţilor militare unde şi consumau de altfel aceste droguri şi substanţe etnobotanice.

Drogurile şi substanţele psihoactive denumite generic etnobotanice erau procurate de pe raza municipiului Bucureşti de la alte persoane investigate în cauză", se arată într-un comunicat remis de DIICOT.

Cu ocazia unor percheziţii efectuate joi pe raza judeţului Giurgiu, inclusiv două percheziţii la Unitatea Militară nr. 01867 Mihai Bravu, judeţul Giurgiu, cât şi a municipiului Bucureşti, au fost găsite şi ridicate diferite cantităţi şi tipuri de droguri (cannabis, comprimate ecstasy şi substanţe etnobotanice), un cântar electronic folosit la cântărirea drogurilor, dar şi sume de bani obţinute în urma traficului de droguri.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog şi cu sprijinul Direcţiei de Informaţii a Armatei din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, care a sprijinit Serviciul Teritorial Bucureşti cu informaţii pe toată desfăşurarea urmăririi penale.

Ministerul Apărării Naţionale a transmis că „această acţiune de investigare a fost iniţiată de Direcţia Generală de Informaţii a Apărării, în urma coroborării unor informaţii culese prin mijloace proprii referitoare la posibile activităţi infracţionale de trafic şi consum de droguri desfăşurate de personal militar”.

„Direcţia Generală de Informaţii a Apărării a monitorizat activitatea persoanelor suspecte, reuşind identificarea cu precizie a reţelei infracţionale”, a subliniat Ministerul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne