Cătălin Prisăcariu: "N-ai făcut o zi de armată? Te face Oprea colonel"

O plângere penală pentru "gradaţii ilegali" ai generalului Gabriel Oprea a fost ignorată timp de trei ani, susţine jurnalistul Cătălin Prisăcariu.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Politicieni, magistraţi, jurnalişti, te miri cine şi tot aşa au primit grade şi livrete militare de la Gabriel Oprea între 2009 şi 2012, perioadă în care generalul a fost ministru al Apărării, scrie jurnalistul într-un articol publicat pe kmkz.ro.

Încă de cînd scandalul a izbucnit, după jumătatea lui 2012, s-a vorbit că ilegalităţile au fost cu sutele. De fapt, aproape de două mii, câte grade au fost date pe sprânceana lui Gabriel Oprea, a continuat Prisăcariu. Totuşi, nici o urmare penală de atunci încoace. Deşi, după cum o să vedeţi mai jos, o plângere s-a depus încă de acum trei ani.

N-ai făcut o zi de armată? Te face Oprea colonel

În decembrie 2012, Ministerul Apărării Naţionale a depus o plângere la Parchetul General. Plângerea conţinea trei capete de acuzare. Primul se referea la "Acordarea gradelor şi înaintarea în grad a ofiţerilor în rezervă în Ministerul Apărării Naţionale în perioada 23.12.2009 – 07.05.2012, cu încălcarea prevederilor legale prin dispoziţii/ordine date eşaloanelor inferioare."

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne