Gabriel Oprea a dat petreceri personale de 37.000 de euro în MApN

Gabriel Oprea a chefuit (şi nu în interes national) de circa 37.000 de euro, în timpul cât a condus Ministerul Apărării.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Apărător declarat al "interesului naţional", fostul vicepremier Gabriel Oprea a chefuit de-a lungul mandatului său de 30 de luni ca ministru al Apărării, în interes personal, de aproape 37.000 de euro (165.000 de lei), reiese dintr-o investigaţie publicată de Cătălin Prisăcariu pe site-ul Centrului Român de Jurnalism Independent.

Potrivit sursei citate, în medie, fostul vicepremier Gabriel Oprea a dat petreceri pentru apropiaţi de peste 1.200 de euro lunar în unităţi de hrănire ale Ministerului Apărării. Fără, însă, a plăti integral notele de plată, arată un raport al Ministerului Apărării.

Oprea a chefuit pe cheltuiala Armatei fără să achite adaosul legal

Conform unui raport intern al Ministerului Apărării, "În perioada 2010 - 2012, fostul ministru al Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a organizat diferite evenimente personale în cadrul instituţiei militare, care au presupus servirea mesei şi de către persoane din afara Ministerului Apărării Naţionale. Potrivit prevederilor art. 107 lit. b) din (...), . Aşa cum rezultă din raportul de audit public intern nr. A.S. 429 din 28.09.2012, fila 52-53 (anexat), nu s-a putut stabili cu exactitate modul de aplicare a cotei de 15% întrucât documentele emise nu conţineau informaţii în acest sens." Notele de plată ale "evenimentelor personale" organizate pentru Gabriel Oprea în unităţi ale Ministerului Apărării au însumat 165.073,28 lei.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne