Cătălin Predoiu îl provoacă pe Ponta: cine e suspect de corupţie să plece din viaţa publică pe loc

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)

Acuzat de PSD că, în 2008, a ajuns parlamentar în urma unei campanii electorale finanţate cu bani primiţi de George Scutaru din mită, Cătălin Predoiu i-a lansat premierului o provocare.

Invitat la B1 TV, Predoiu a semnat o declaraţie pe care şi-o doreşte comună cu Victor Ponta, declaraţie în care se angajează să plece pe loc din viaţa publică dacă va fi vreodată suspectat de corupţie.

"I-am propus domnului Victor Ponta să facem următorul lucru. Dacă voi fi suspectat, subliniez suspect, de o faptă de corupţie într-un dosar de corupţie, eu plec din viaţa publică pe loc, dar pe loc. Nu aştept să mă apere partidul, cum l-a apărat PSD pe Dan Şova, nu aştept să mă miruiască cineva, nu aştept să creez o problemă nimănui. Ştiu exact ce am făcut în viaţa asta şi ştiu şi ce nu am făcut. Îl provoc şi pe domnul Victor Ponta să facă acest gest, dacă tot şi-a pus colegii să facă un astfel de comunicat mizerabil, atunci să-şi asume. Luni o trimit la cabinet.", a declarat Cătălin Predoiu, după ce a semnat declaraţia.

Prim-vicepreşedintele PNL a adăugat că gestul său nu îşi propune să fie unul de imagine, sau "circ public", ci reflectă dorinţa de a vedea că în politică rămân doar cei serioşi.

"Nu intenţionez să fac un gest de imagine şi nici circ public, dar aşa nu se mai poate, ori ori, ori rămânem cei serioşi în politică şi pleacă ceilalţi ori trebuie să ne luptăm cu ei până la capăt, inclusiv în felul acesta. Asta va ajunge pe masa premierului, ca să înţeleagă să facă ce spune, în mod minicinos, pe toate posturile de televiziune: că a înţeles semnalul din 16 noiembrie, că vrea altfel de politică, nu?, că e civilizat, că nu mai minte, ca nu mai face campanie electorală cu găini moarte aruncate peste gardul partidului de opoziţie, că nu mai face atacuri la persoană, la familie, cum a făcut în campania electorală, că termină cu acest limbaj dublu în care se duce la Bruxelles şi spune că luptă contra corupţiei după care vine în ţară şi le spune colegilor: votaţi cum vă îndeamnă conştiinţa, şi lipseşte la votul din Cameră atunci când poate să arate clar ce poziţie are. Să spunem odată în politică fiecare cine suntem ori apărăm corupţii, ori ne asumăm corupţia, ori vorbim adevărul, ori vorbim minciunile, altfel nu mai terminăm cu acest fel de politică", a declarat Cătălin Predoiu.

Reamintim că ieri, în presă, a apărut informaţia că George Scutaru, fost preşedinte PNL Buzău, a fost pus sub urmărire penală de DNA pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani. Conform procurorilor DNA, Scutaru ar fi primit numerar 170.000 de euro parte dintr-o mită de 1.000.000. de euro, sumă pe care Scutaru ar fi disimulat-o prin încheierea de contracte de publicitate, fiind folosită în campania electorală din anul 2008, an în care Predoiu a fost ales deputat pe listele PNL.

La scurtă vreme de la publicarea comunicatului DNA, PSD a cerut ca Predoiu să îşi asume "folosirea de bani murdari pentru a accede la o demnitate publică" şi să îşi dea demisia din toate funcţiile politice pe care le deţine.

"Cătălin Predoiu trebuie să demisioneze din toate funcţiile politice pe care le deţine, având în vedere că procurorii au scos la iveală indicii potrivit cărora, în anul 2008, campania sa electorală a fost finanţată din bani murdari.(...) Domnul Cătălin Predoiu trebuie să îşi asume public folosirea de bani murdari în încercarea sa de a accede într-o demnitate publică şi să răspundă în faţa legii." cere PSD, potrivit unui comunicat de presă remis Epoch Times.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.