Cătălin Ivan trage cu tunul în Iohannis. Liberalii sar în apărarea preşedintelui

Cătălin Ivan denaturează adevărul în mod intenţionat, au reacţionat liberalii după ce europarlamentarul PSD a lansat un atac dur la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, pe care îl acuză că "se află în imposibilitatea de a reprezenta corect România în plan extern".
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

PNL îşi exprimă surprinderea faţă de declaraţiile lui Cătălin Ivan, membru al Parlamentului European din partea PSD, potrivit cărora preşedintele Klaus Iohannis nu-şi poate exercita atribuţiile pe plan extern, fapt ce se află la polul opus adevărului, a transmis marţi, în cadrul unui comunicat de presă, secretarul executiv al liberalilor, Radu Carp.

"O asemenea afirmaţie aduce prejudicii imaginii României, partenerii externi punând firesc întrebarea dacă declaraţiile domnului Ivan sunt făcute în nume propriu sau în numele PSD. Preşedintele României a fost şi este foarte activ pe plan internaţional, contribuind la reprezentarea cu succes a intereselor României, ori de câte ori are ocazia.

În acest moment important în care România, reprezentată de Preşedintele Klaus Iohannis, pregăteşte participarea la summit-ul NATO de la Varşovia, afirmaţii de genul celei făcute de domnul Cătălin Ivan denaturează adevărul în mod intenţionat.

PSD a contribuit la o imagine defavorabilă României atunci când a organizat în diasporă alegerile prezidenţiale din 2014, precum şi în prezent, prin rămânerea în fruntea partidului a unor persoane a căror vinovăţie a fost dovedită în instanţă. Domnul Ivan ar trebui să aibă în vedere aceste aspecte înainte de a face afirmaţii profund incorecte precum cele pe care le-a susţinut", a fost reacţia celor de la PNL.

Cu puţin timp înaintea acestei reacţii, eurodeputatul PSD Cătălin Ivan declara, la RFI, că preşedintele Klaus Iohannis se află în imposibilitatea de a reprezenta corect România în plan extern.

"Avem un preşedinte de stat cu mari probleme în justiţie, condamnat, găsit vinovat, cu acte false, a beneficiat de o casă care nu era a lui şi a câştigat sume fabuloase de bani. Astea sunt probleme grave în justiţie. Acest preşedinte ne reprezintă la nivel internaţional. Cu ce credibilitate, puteţi evalua şi dvs...

Dacă e momentul să demitem preşedintele acum, e o decizie foarte dificilă, pentru că trebuie să evaluezi cu ce costuri faci acest lucru şi pe plan internaţional şi în plan intern. Avem un preşedinte aflat în imposibilitatea de a reprezenta corect România în plan extern şi cred că şi în plan intern credibilitatea sa a scăzut foarte mult", a declarat Cătălin Ivan.

Întrebat dacă ar fi acesta un motiv pentru o eventuală suspendare a şefului statului, social-democratul a replicat:

"În alte ţări, preşedinţii au plecat din funcţiile pe care le aveau pentru mult mai puţin. Puteţi să luaţi la nivel european cazuri de preşedinţi care şi-au dat demisia pentru foarte puţin, comparativ cu situaţia în care se află preşedintele României".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne