Cât de bogat este premierul Dacian Cioloş?

Noul premierul al României, Dacian Cioloş, şi-a publicat miercuri declaraţia de avere.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (facebook.com / Dacian Cioloş)

Dacian Cioloş are mai bine de 60.000 de euro depuşi în conturi şi depozite bancare deschise în Belgia şi în Franţa, precum şi 20.447 de lei într-un cont deschis în Bucureşti, reiese din documentul citat.

Premierul mai deţine un teren intravilan de 10.000 de metri pătraţi în localitatea Mărişel, judeţul Cluj, pe care este construită o casă de vacanţă de 98 de metri pătraţi. Terenul a fost achiziţionat în 2009, iar casa a fost construită anul acesta.

Potrivit declaraţiei sale de avere, Dacian Cioloş are, împreună cu soţia sa, Valerie Cioloş, o casă de 92 de metri pătraţi cumpărată în 2002 şi un apartament de peste 144 de metri pătraţi cumpărat anul acesta. Ambele imobile sunt în Bucureşti.

În prezent, Cioloş nu deţine nicio maşină, însă declară că a vândut un autoturism Nissan Qashqai în urmă cu un an, cu suma de 12.500 de euro.

La capitolul venituri, premierul menţionează suma de 132.400 de euro, obţinută ca salariu de la Comisia Europeană, în primele zece luni ale acestui an. Mai mult, actualul şef al Executivului a încasat de la CE şi o indemnizaţie "tranzitorie" de 16.084 de euro, pe două luni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne