Ioan Oltean: Să nu vă închipuiţi că mi-e teamă de Beciul Domnesc. Sunt pregătit să suport absolut orice

Acuzat în noul dosar ANRP că ar fi luat mită 600.000 de euro în incinta unei parohii, fostul greu PDL Ioan Oltean îşi susţine sus şi tare nevinovăţia.
Declaraţii de presă, Ioan Oltean, la Parlamentul României
Declaraţii de presă, Ioan Oltean, la Parlamentul României (Epoch Times România)

"Nu sunt un om căruia îi este teamă. Nu vă închipuiţi că mi-e teamă de Beciul Domnesc, că mi-e teamă de cătuşe. Nu îmi este teamă decât de Dumnezeu în lumea asta. Cu atât mai mult cu cât mă uit în ochii fiecărui om pe care îl întâlnesc, mă uit în ochii dumneavoastră şi în ochii oricui vreţi, pentru că nu mă simt vinovat de săvârşirea acestor fapte. (...)

Sunt gata să mă duc să îmi ispăşesc orice fel de pedeapsă; singurul lucru pe care îl vreau este ca pedeapsa să fie în consecinţa unei fapte pe care eu am săvârşit-o", a declarat Ioan Oltean, citat de Agerpres

Politicianul susţine că nu a fost niciodată în biserica din Chitila aşa cum susţin procurorii DNA şi că din denunţurile preotului de acolo nu reiese că ar fi primit vreo sumă de bani..

"Ştiu că sunt condamnat, mai mult decât îşi închipuie alţii. M-a condamnat presa, m-a condamnat opinia publică pe care presa a inflamat-o fără să cunoască realitatea, fără să am o dată posibilitatea de a mă apăra. Nici nu vreau să fac telejustiţie; tot ce am de spus de azi încolo o voi face în faţa procurorului de caz şi pe urmă în faţa justiţiei. (...)

Sunt condamnat într-un mod absolut nepermis. M-am obişnuit cu toate, sunt călit, sunt pregătit să suport absolut orice fel de consecinţă, de la oprobriul public până la pedeapsă", a subliniat Ioan Oltean.

Deputatul PNL a recunoscut că "nu îi este uşor" în aceste momente faţă de familie, faţă de fiica sa şi faţă de locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud şi a spus că va folosi zilele de libertate care i-au mai rămas pentru a-şi pune lucrurile în ordine.

Întrebat dacă crede că există şanse să îşi petreacă sărbătorile de iarnă acasă, după ce va contesta decizia de arestare preventivă, Ioan Oltean a replicat că aceste şanse sunt minime.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne