Cartel Alfa cere demisia Olguţei Vasilescu. Iohannis chemat să medieze conflictul social dintre partenerii sociali şi Guvern

Ministrul Muncii a elaborat una dintre cele mai proaste legi ale salarizării iar măsurile pe care aceasta le promovează minţind vor avea consecinţe grave, greu de estimat, susţine Cartel Alfa.
Olguta Vasilescu(Ministrul Muncii si Justitiei Sociale),
Olguta Vasilescu(Ministrul Muncii si Justitiei Sociale), (Florin Chirila/Epoch Times)

Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel ALFA” solicită demiterea de urgenţă a ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu, pe care o acuză de cinism şi lipsa de preocupare faţă de piaţa muncii. De asemenea, având în vedere starea de conflict social, Cartel Alfa îi cere preşedintelui Iohannis să îşi asume rolul constituţional de mediator între părţile implicate: Guvern şi partidele de guvernământ, pe de o parte, şi partenerii sociali de cealaltă parte (confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale reprezentative).

''Avem un ministru al Muncii cinic care nu este preocupat de piaţa muncii, care nu înţelege legislaţia şi nici rolul şi semnificaţia poziţiei publice pe care o ocupă. Cu asemenea ministru al Muncii nu va fi restabilit în România respectul faţă de lucrători şi nici principiile muncii decente. Măsurile pe care le promovează acum, prin dezinformare şi MINŢIND în toate datele pe care le prezintă public, prin dezinteresul pe care îl are faţă de lucrătorii din sectorul economic, prin gândirea feudală faţă de lucrători (oricum angajatorul face ce vrea în România cu lucrătorul) sunt împotriva lucrătorilor şi vor avea consecinţe grave, greu de estimat în amploarea lor, atât în plan social, dar şi economic'', transmite Cartel Alfa, în comunicatul de presă remis Epoch Times.

Conducerea Cartel Alfa o mai acuză pe Olguţa Vasilescu că a elaborat una dintre cele mai proaste legi a salarizării publice care, nu numai că nu rezolvă problema inechităţii şi dezechilibrului în interiorul sistemului bugetar, ci o adânceşte.

"A făcut nişte promisiuni exagerate şi bazate mai mult pe închipuiri decât pe realităţi economice şi este incapabilă de a îşi asuma greşelile, preferând să sacrifice un întreg sistem social, punând în pericol construcţia socială europeană, creată cu mari eforturi în decenii de dialog social şi luptă pentru drepturi sociale'', susţin sindicaliştii.

Cartel Alfa mai reaminteşte că în România se înregistrează cea mai mare inechitate de venituri şi aproape un sfert din lucrători (adică persoane care au un loc de muncă!!) intră în categoria săracilor. În aceste condiţii, guvernul merge însă înainte cu "măsuri aiuritoare" care nu sunt susţinute de niciun segment al societăţii, inclusiv Consiliul Investitorilor Străini exprimându-se împotriva acestei măsuri). În opinia sindicaliştilor, politica dusă de Guvern duce societatea în direcţia opusă celei în care merge Europa, şi anume înspre precarizarea şi împovărarea lucrătorilor, lipsirea lor de drepturi în faţa angajatorilor şi deteriorarea serviciilor publice.

"Întreaga Europa discută despre Pilonul Social European şi măsurile necesare pentru a restabili dimensiunea socială, o distribuţie mai echitabilă a rezultatelor economice între capital şi lucrători, o piaţă a muncii corecte şi funcţionale şi sisteme de protecţie eficiente", mai adaugă sindicaliştii.

De asemenea, Cartel Alfa arată că politica fiscală dusă de Guvern va întări regimul sclavagist din România.

''Codul Fiscal propus de Guvern, care realizează transferul taxelor sociale de la angajator la angajat, nu face decât să întărească regimul sclavagist în România. Întreaga povară a întreţinerii sistemelor publice de securitate este susţinută exclusiv din buzunarul lucrătorilor.

Suntem de acord să fie scutite de contribuţii anumite categorii sociale, dar în acest caz, guvernul are obligaţia să facă viramentele în bugetele fondurilor sociale din alte surse, aşa cum se întâmplă în prezent, prin reţinerea la sursă de către instituţiile plătitoare. În propunerea de Cod fiscal, aceste transferuri nu sunt prevăzute, iar efectele vor fi: scăderea numărului de servicii publice gratuite, a numărului de medicamente compensate etc. pentru toată lumea, deteriorarea şi mai accentuată a serviciilor publice, subminarea încrederii cetăţenilor în capacitatea statului de a gestiona securitatea socială. Poate că este fix ceea ce se urmăreşte, cu scopul final de a privatiza serviciile publice, bunul tuturor, în favoarea unor grupuri de interese", adaugă sindicaliştii.

Având în vedere toate acestea, CNS “Cartel ALFA” cere demiterea de urgenţă a ministrului Muncii şi asumarea de către Preşedintele României a rolului său constituţional de mediator între Guvern şi partidele de guvernământ, pe de o parte, şi partenerii sociali de cealaltă parte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne