Carpov: Chişinăul identifică soluţii care vor permite apropierea celor două maluri ale Nistrului

Viceprim-ministrul Eugen Carpov a avut ieri o întrevedere cu reprezentantul special al Ucrainei în reglementarea conflictului transnistrean, Andrei Veselovski, comunică Moldpres cu referire la Biroul pentru Reintegrare.
Vicepremierul pentru reintegrare al R. Moldova, Eugen Carpov. (PETRAS MALUKAS/AFP/Getty Images)
Ana Chitoroagă
21.05.2014

Viceprim-ministrul Eugen Carpov a avut ieri o întrevedere cu reprezentantul special al Ucrainei în reglementarea conflictului transnistrean, Andrei Veselovski, comunică Moldpres cu referire la Biroul pentru Reintegrare.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre situaţia actuală în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, precum şi aspecte ale dialogului între partenerii internaţionali implicaţi în acest proces. Totodată, interlocutorii s-au expus pe marginea pregătirilor pentru următoarea rundă de negocieri în formatul "5+2", planificată pentru începutul lunii iunie la Viena.

De asemenea, interlocutorii au abordat şi subiecte de actualitate precum accesul fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole, situaţia din Zona de Securitate, activitatea grupurilor de lucru sectoriale ş.a. În acest sens, viceprim-ministrul pentru Reintegrare a reiterat necesitatea evitării acţiunilor unilaterale care pot duce la subminarea procesului de reglementare a conflictului transnistrean, subliniind că problemele apărute trebuie să fie soluţionate în cadrul mecanismelor existente de dialog.

Eugen Carpov a menţionat că autorităţile de la Chişinău depun eforturi susţinute în vederea continuării discuţiilor în cadrul formatului de negocieri „5+2" şi identificării soluţiilor care vor permite apropierea celor două maluri ale Nistrului. Oficialul moldovean a subliniat rolul important pe care îl joacă Ucraina în procesul de reglementare.

La rândul său, Andrei Veselovski a confirmat necesitatea menţinerii dialogului politic între actorii şi partenerii implicaţi în procesul de reglementare, în conformitate cu principiile şi procedurile negocierilor în formatul „5+2". A fost confirmată disponibilitatea Ucrainei de a sprijini procesul de reglementare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor