"Captură" importantă pentru ALDE înainte de alegeri

Partidul condus de Daniel Constanţi şi Călin Popescu Tăriceanu au dat lovitura la Giurgiu - preşedintele Consiliului Judeţean şi un fost viceprimar s-au alăturat ALDE.
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
11.03.2016

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, liberalul Vasile Mustăţea, şi fostul viceprimar al municipiului, fostul pesedist Alexandru Vladu, au decis să se alăture echipei ALDE, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată chiar la Giurgiu, co-preşedintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu.

"Suntem la un eveniment important pentru organizaţia noastră, primirea celor doi colegi care au ales să vină alături de noi, a domnului preşedinte al CJ Giurgiu, Vasile Mustăţea, şi a domnului Alexandru Vladu, viceprimar, amândoi viitori membri ALDE.

Consider că venirea lor va însemna o întărire semnificativă a rândurilor noastre, va însemna creşterea capacităţii organizaţiei noastre judeţene de a aborda alegerile locale şi cele parlamentare în toamnă pentru că nu avem numai planuri pe termen scurt, avem planuri pe termen lung, cu bătaie îndelungată, deci, posibilitatea abordării alegerilor dintr-o poziţie de forţă', a declarat Tăriceanu, citat de Agerpres.

La rândul său, Daniel Constantin a afirmat îşi partidul pe care îl conduce are ca obiectiv la alegerile din 2016 să devină "a treia forţă politică şi la Giurgiu, poate chiar a doua forţă politică".

"Cei de la ALDE Giurgiu cred că au fost primii din ţară care au înţeles obiectivele pe care ni le-am asumat, nu să ne certăm pe funcţii, ci să trecem la muncă. Îi salut şi pe domnul Vladu şi pe domnul Mustăţea, sunt deosebit de încântat că au decis să se alăture proiectului nostru şi îi asigurăm de tot suportul nostru la nivel central", a precizat Constantin.

Şeful CJ, exclus din organizaţia judeţeană a PNL

Preşedintele Consiliului Judeţean Vasile Mustăţea a explicat că se alătură ALDE în contextul în care fusese exclus din organizaţia judeţeană a PNL acum trei luni, chiar dacă de la centru nu s-a confirmat decizia.

"Vă spun foarte tranşant şi clar, astăzi am luat hotărârea să devin membru ALDE şi în perioada imediat următoare voi face toate formalităţile statutare pentru a deveni şi membru cu drepturi depline. Eu, în ultima perioadă, am definit situaţia mea la Giurgiu ca o zonă crepusculară adică nu eram membru PNL la Giurgiu dar la Bucureşti eram vicepreşedinte al partidului.

Au făcut o şedinţă total nestatutară prin care m-au exclus la Giurgiu, în schimb la Bucureşti nimeni nu voia să mă supună excluderii. Am depus un memoriu şi aştept de trei luni să vină o comisie de la Bucureşti şi să verifice ce se întâmplă la PNL Giurgiu, dar se tergiversează", a declarat Mustăţea.

Tăriceanu susţine că şeful CJ "nu a intrat în ALDE pentru a fi candidat la CJ", ci pentru că "îşi doreşte să fie în această echipă".

Fostul viceprimar, exclus din PSD Giurgiu

"Am ales să intru în acest partid pentru că sunt un fan al preşedintelui Tăriceanu şi al prim—ministrului Tăriceanu, e o perioadă după care tânjim, aceea când a fost premier.

Am vrut să intru în acest partid după execuţia în direct pe care am avut-o o săptămână trecută (excluderea din PSD Giurgiu - n.r.). Am venit la ALDE pentru că este o echipă foarte bună, au ştiut să îmi insufle dorinţa de a ajunge primar alături de dumnealor...", a declarat, la rândul său, Alexandru Vladu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor