Mircea Geoană: Decizia CCR privind interceptările, un pas uriaş înapoi în lupta împotriva corupţiei politice

Decizia CCR prin care a fost declarată neconstituţională prevederea din Codul de Procedură Penală ce permitea serviciilor secrete să facă interceptări în dosarele penale este, în viziunea lui Mircea Geoană, un uriaş pas înapoi.
Mircea Geoană.
Mircea Geoană. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Decizia Curţii Constituţionale a României privind interceptările din dosarele penale este un uriaş pas înapoi în lupta împotriva corupţiei politice la nivel înalt, este de părere senatorul Mircea Geoană, preşedintele PSRO, relatează Agerpres.

"O pot asemăna cu decizia pe care Curtea Supremă americană a dat-o în urmă cu câţiva ani de zile în care a permis bani nelimitaţi în finanţarea campaniei. În clipa în care atât de multe dosare politice de rang sunt blocate prin decizia Curţii Constituţionale de azi, cu regret spun că este una din cele mai păguboase decizii pe care această instanţă a adoptat-o în ultimii 25 de ani.

Nu acesta este răspunsul la lupta împotriva corupţiei. Nu de dezactivare a instrumentelor pe care statul român şi le-a pus la dispoziţie pentru a putea să prindă pe cei care de fapt fură banul public şi care condamnă la sărăcie şi subdezvoltare România. Este o decizie nefericită pe care o regret", a declarat Mircea Geoană.

Preşedintele PSRO susţine că se impune adoptarea de urgenţă a unei OUG pentru remedierea situaţiei create.

"Dacă nu putem să întoarcem decizia Curţii, pentru că trebuie să o respectăm, măcar dotarea imediată a DNA-ului cu ceea ce înseamnă aparatură şi dotare, inclusiv cu ceea ce înseamnă aparatură şi dotare prin transferul parţial de dotare de la SRI către DNA pe o perioadă de tranziţie, trebuie făcută neîntârziat. Nu putem să lăsăm năvodul să fie rupt şi peştele mare de corupţie să scape printr-un astfel de subterfugiu politic", a adăugat Mircea Geoană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne