Elena Udrea ar fi luat mită prin intermediul administratorului moşiei sale de la Nana

Elena Udrea
Elena Udrea (Epoch Times România)

Administratorul moşiei Elenei Udrea de la Nana, Tudor Breazu, reţinut acum câteva zile în dosarul Gala Bute, ar fi intermediat primirea unei mite de aproximativ 300.000 de lei de către fosta şefă a PMP, bani din care ar fi plătit pentru organizarea zilei acesteia de naştere la Predeal, dar şi excursii pentru ea şi Ana Maria Topoliceanu, reiese dintr-un referat DNA obţinut de Mediafax.

În referatul privind propunerea de arestare preventivă a lui Tudor Breazu, procurorii DNA susţin că firmele care executau lucrări finanţate de Ministerul Turismului condus de Elena Udrea depindeau de "bunăvoinţa" persoanelor cu funcţii de conducere din instituţie pentru a evita intrarea în incapacitate de plată din cauza întârzierii decontărilor.

Astfel, în perioada 2010 - 2011, Tudor Breazu le-a ajutat pe Elena Udrea şi pe Ana Maria Topoliceanu, directorul Companiei Naţionale de Investiţii, să primească 300.000 de lei de la Dragoş Marius Botoroaga, administratorul SC Consmin SA, scopul mitei fiind de a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societate în baza contractelor încheiate cu Compania Naţională de Investiţii.

Procurorii DNA arată că, după ce Compania Naţională de Investiţii făcea plăţile către firma lui Botoroaga, acesta dispunea transferul a aproximativ 10% din suma încasată către Ştefan Lungu, pe atunci consilierul personal al Elenei Udrea, prin societatea controlată de acesta - Last Time Studio SRL, în baza unor contracte de consultanţă fictive.

În acest mod s-ar fi realizat cinci plăţi în valoare de 335.486 de lei, bani din care Lungu i-ar fi transferat lui Tudor Breazu, prin intermediul societăţii Ekaton Consulting SRL, în baza altor contracte de consultanţă fictive, sumele de 209.762 de lei, prin patru transferuri bancare, şi de 90.000 de lei, în numerar. O parte a acestor sume i-ar fi fost înmânate în numerar Anei Maria Topoliceanu, care le-ar fi predat Elenei Udrea, iar diferenţa a fost folosită de Tudor Breazu pentru a plăti cheltuieli ale celor două, mai susţin procurorii DNA.

Tudor Breazu a achitat mai multe servicii de care ar fi beneficiat direct Elena Udrea, respectiv contravaloarea cazării pentru o vacanţă petrecută la hotelul Danai Beach Resort din Grecia, în perioada 2-5 septembrie 2011, şi costurile petrecerii organizate cu ocazia zilei de naştere a acesteia, la data de 26 decembrie 2012, la Hotelul Orizont din Predeal, în sumă de 12.999 de lei.

Sumele primite ar fi fost folosite şi pentru plata unor excursii făcute de Tudor Breazu cu Topoliceanu: la Florenţa, în perioada 19 - 22 mai 2011 (cazare 9.462 lei, plus avion 4.468 de lei), la Mykonos - Grecia, în perioada 6 - 11 iulie 2011 (cazare 16.530 de lei şi avion 9.354 de lei), şi la Paris, în perioada 30 septembrie - 4 octombrie 2011 (avion 5.406 de lei).

De asemenea, procurorii DNA au arătat că Tudor Breazu ar fi achitat deplasările lui Topoliceanu la Frankfurt, în perioada 30 noiembrie - 2 decembrie 2011 (cazare 2.283 de lei), sau ale unor membri ai familiei sale la Viena , în perioadele 24 - 28 august 2011 (cazare 4.530 de lei şi avion 5.800 de lei) şi 24 octombrie - 1 noiembrie 2011 (cazare 8.876 de lei plus avion 5.652 de lei).

Anchetatorii au afirmat că, din declaraţia Anei Maria Topoliceanu, rezultă că sumele primite de la SC Consmin SA ajungeau în patrimoniul Elenei Udrea.

Tudor Breazu a fost reţinut pe 8 septembrie de procurorii DNA. Acuzaţiile ce i se aduc acestuia sunt de complicitate la luare de mită în dosarul "Gala Bute", suma vizată fiind de 50.000 de euro. Decizia nu este însă definitivă, contestaţia sa urmând să se judece la Curtea Supremă.

Mai mult, Ana Maria Topoliceanu, cu care Elena Udrea apărea în pozele de la Paris, se pare că i-ar fi întors spatele acesteia şi ar fi denunţat-o pentru faptele din dosarul Gala Bute, în ciuda relaţiei lor de amiciţie de peste 20 de ani cu care se lăuda fosta şefă PMP - cel puţin aşa susţine realitatea.net, citând surse apropiate dosarului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne