Campanie murdară: Panou luminos uriaş în centrul Capitalei cu hashtagurile #Câine şi #Trafic de influenţă

(Facebook)

Un panou luminos uriaş, în culorile USR, pe care erau inscripţionate hashtagurile #Câine şi #Trafic de influenţă, a fost afişat pe o clădire de lângă Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti, între Piaţa Universităţii şi Piaţa Unirii.

Hashtagurile respective fac o trimitere la recentul scandal izbucnit pe ultima sută de metri a campaniei electorale şi care l-a avut în centrul atenţiei pe Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS în cursa pentru Primăria Capitalei.

Reamintim că Dana Budeanu, prietenă a Gabrielei Firea şi naşa de botez a fiicei Elenei Udrea, a făcut publică o înregistrare audio cu scopul compromiterii lui Nicuşor Dan. Mai exact, Budeanu a încercat să acrediteze ideea că înregistrarea respectivă – o convorbire între Dan şi fostul ziarist Cristian Zărescu, în prezent consilier al primarului PSD al Sectorului 4, pe tema acţiunii de demolare a restaurantului deţinut de omul de afaceri Mihai Mitrache, zis şi Câine – este dovada că Nicuşor Dan intervine în favoarea unui interlop din Sectorul 4.

În ceea ce priveşte povestea respectivă, Nicuşor Dan a susţinut următoarele:

„Să lămurim povestea de ieri, să discutăm despre fapte şi ca să putem trece, mâine, la ora 10, la corupţia adevărată de sute de milioane de euro. Un cetăţean din Sectorul 4 a fost abuzat de Primăria Sectorului 4, care i-a demolat ilegal proprietatea şi acest fapt a fost constatat prin decizie definitivă de Curtea de Apel Bucureşti. Instanţa a constatat, prin hotărâre definitivă, că Primăria Sectorului 4 a abuzat un cetăţean. În ce a constat abuzul? A fost demolat fără niciun act, fără niciun fel de proces, o proprietate existentă în baza unei autorizaţii pe care chiar Primăria Sectorului 4 o dăduse în anul 2013.

Înainte de a fi demolat, cetăţeanul respectiv a apelat la mine, parlamentar de Bucureşti şi m-a rugat să-l ajut, iar eu am ajutat un om abuzat de autoritate, aşa cum am făcut-o în ultimii 15 ani, cu mii de oameni din Bucureşti, dar şi câţiva din ţară. Am mers, mai întâi, la Avocatul Poporului, care putea să oprească acest abuz, nu a făcut-o. Apoi, m-am adresat Primăriei Sectorului 4, inclusiv cu două materiale scrise, în care i-am atras atenţia că vor săvârşi un abuz. Nu am rezolvat nici aici şi atunci am intervenit în acest litigiu pe care acest cetăţean îl avea cu Primăria Sectorului 4, alături de colegii din asociaţia 'Salvaţi Bucureştiul' şi Instanţa ne-a dat dreptate. Instanţa a constatat, prin hotărâre definitivă, că Primăria Sectorului 4 a demolat abuziv proprietatea unui cetăţean.”

Scandalul nu s-a oprit aici, Nicuşor Dan declarând pe data de 15 septembrie că o va da în judecată pe Gabriela Firea pentru calomnie, după ce aceasta l-a acuzat că ar fi primit “donaţii” pentru a ajuta oameni de afaceri. În plus, Dan a precizat că este ridicol să fie acuzat de corupţie atât de un partid care „a scos din puşcărie violatori şi tâlhari”, cât şi de „această Dragnea a Bucureştiului”, făcând referire la Firea.

(Facebook)