Cadrele didactice ies să protesteze la Guvern

Sindicaliştii din învăţământ vor picheta luni şi marţi Guvernul, acuzând că legea salarizării este o "glumă proastă" şi că unele categorii de cadre didactice vor avea salarii mai mici.
Protest al cadrelor didactice la Guvern, 18 aprilie 2016
Protest al cadrelor didactice la Guvern, 18 aprilie 2016 (Epoch Times)

Cadrele didactice afiliate la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) vor protesta, luni şi marţi, în faţa Guvernului, nemulţumite de salariile foarte mici din sistem şi de inechităţile salariale existente.

Potrivit Mediafax, FSLI a cerut, miercuri, demisia Guvernului Cioloş din cauza proiectului de ordonanţă privind legea salarizării şi a anunţat proteste luni şi marţi în faţa Guvernului, între orele 15:00 - 17:00.

„Cu o asemenea glumă proastă de proiect de ordonanţă, Guvernul ar trebui să plece. Mie nu-mi vine să cred că s-au gândit la o asemenea variantă, să propună salarii pentru învăţători cu 800 de lei mai mici. Un învăţător are maximum 2.700 de lei, dacă trece acest OUG, ar avea maximum 1.900 de lei. Deja e agitaţie maximă în sistem. Cei care vor veni în sistem ar urma să aibă salarii şi mai mici decât sunt acum. Chiar dacă vor retrage ordonanţa, problema de fond rămâne, nu şi-au onorat angajamentele pe care le-au luat, rămâne problema legii salarizării”, a declarat liderul sindical Simion Hăncescu, miercuri pentru Mediafax.

FSLI acuză că din grilele de salarizare propuse de Guvernul Cioloş, reiese că pentru anumite categorii de cadre didactice şi pentru personalul didactic auxiliar, salariile vor fi mai mici cu 7% decât cele actuale pentru educatoarele şi învăţătorii debutanţi, categorii care vor fi salarizate la nivelul salariului minim brut pe economie; cu până la 29% pentru învăţătorii şi educatoarele cu studii medii şi cu 6% pentru profesorii debutanţi, informatician IA şi pentru administratorii financiari de gradul I.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne