Bucureşti vs Cluj: bogăţie la unii, faliment la alţii

Orasul Cluj-Napoca.
Orasul Cluj-Napoca. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Cele mai noi, moderne şi mai mari stadioane din România, Arena Naţională din Bucureşti şi Cluj Arena din oraşul de pe Someş, se află la poli cu totul opuşi în ceea ce priveşte profitabilitatea şi planurile de viitor. În timp ce arena din Bucureşti scoate bani buni şi meciurile se joacă de multe ori cu casa închisă, cea din Cluj se află în pragul falimentului pentru că în afară de clubul de fotbal Universitatea nu o mai foloseşte nimeni, iar la meciurile studenţilor abia dacă se strâng câteva mii de oameni.

Societatea “Cluj Arena” nu îşi permite să-şi achite mentenanţa şi nici cheltuielile la utilităţi de luni de zile. Principalul chiriaş de pe stadion înregistrează datorii de peste 500.000 de lei. Conform publicaţiei locale Ziua de Cluj, o decizie cu privire la accesul echipei Universitatea pe stadionul Cluj Arena" se va lua miercuri, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu. Atunci se întruneşte şi noul Consiliu de Administraţie (CA) al societăţii „Cluj Arena", urmând să fie desemnat şi preşedintele acestei structuri de conducere. Actualul director al societăţii, Radu Raţiu, a anunţat că nu mai doreşte preşedinţia CA. Sursele afirma că locul lui Raţiu la şefia CA va fi luat de Florin Stamatian, fostul prefect al Clujului, care nu a negat informaţia, însă nici nu s-a grăbit s-o confirme, susţinând că la nivelul societăţii „Cluj Arena" sunt foarte multe probleme.

În prezent, Clubul Universitatea Cluj înregistrează datorii de peste 500.000 de lei, atât petru chirie cât şi pentru utilităţile de pe „Cluj Arena". „Este o situaţie pe care nu ştiu cum o mai putem gestiona. Din păcate, am făcut tot ce ne-a stat în putinţă, pe cale amiabilă, pentru a ne recupera banii, măcar o parte din ei. Nu am primit nimic. Reprezentantul Clubului Universitatea, domnul Mărginean, nu a plătit nimic, nici după ultimele meciuri cu Pandurii şi CFR. Nu are de gând să plătească, indiferent câte notificări îi mai trimitem de acum înainte", a spus directorul Cluj Arena, Radu Raţiu. Acesta a explicat că în din primăvară şi până în prezent, nici o factură la utilităţi nu a fost plătită de Universitatea.

Despre chirie nici nu se mai pune problema. „Am încercat să mai reeşalonăm plăţile către furnizorii de utilităţi, pentru că Universitatea nu ne-a achitat nicio factură în aceste ultime luni. Ca atare, plătim din alte venituri, puţin câte puţin. Mai grav este că pentru mentenanţă nu avem bani deloc. Este evident că această situaţie trebuie rezolvată în cel mai scurt timp", a spus Radu Raţiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a afirmat că este conştient de problemele pe care le are Universitatea dar totodată a apreciat că în privinţa datoriilor pe care clubul le are către Cluj Arena este nevoie de măsuri ferme. „Aştept ca noul Consiliu de Administraţie al societăţii Cluj Arena să tranşeze problema în cel mai scurt timp. N-aş putea să vă spun eu care sunt soluţiile, de aceea va fi numit o nouă conducere în Consiliul de Administraţie, pentru a fi adoptate măsuri care să redreseze societatea. În ce mă priveşte, aştept o propunere concretă pe care să o putem adopta în plenul Consiliului Judeţean", a comentat Uioreanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport