Bucureşti: Unde vrea primarul Oprescu să instaleze încălzitoare electrice pentru oamenii fără adăpost

Primarul General al municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu.
Primarul General al municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu. (Andrei Popescu/Epoch Times România)

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat luni că ar putea fi instalate încălzitoare electrice în zonele în anumite zone din metropolă, astfel încât persoanele fără adăpost care nu vor fi preluate de unităţile de asistenţă socială să se poată încălzi.

Mai exact, în şedinţa Comandamentului privind pregătirile pentru sezonul rece, Sorin Oprescu a declarat că în zonele în care vara au existat perdele de apă sunt deja în funcţiune cablurile de curent electric, astfel că ar putea fi instalate încălzitoare electrice.

Totodată, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, Cosmina Simean, a declarat că pentru oamenii fără adăpost sunt pregătite stocurile de haine, paturi, încălţăminte, precum şi unităţile mobile care îi vor lua de pe străzi şi îi vor duce în cele peste 1.000 de locuri existente deja în centre.

De asemenea, la nivelul sectoarelor sunt 180 de locuri în centre, în timp ce municipalitatea are deja pregătite 800 de locuri în adăposturi, cu posibilitatea suplimentării numărului de paturi cu până la 30 la sută, dacă situaţia o va impune, a precizat Cosmina Simea.