Proiect de 40 milioane de euro, început în 2006, “uitat” de Primăria Capitalei

.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Proiectul străpungerea Bulevardului Timişoara - Şoseaua de Centură, în valoare de peste 40 de milioane de euro care a fost început încă din perioada mandatului lui Adriean Videanu la Primăria Capitalei, a fost “uitat” de actualul edil-şef Sorin Oprescu, a cărui prioritate sunt alte proiecte, precum Autostrada Suspendată, Bulevardul Uranus sau Pasajul Mihai Bravu - Splai Unirii, notează b365.ro.

Contractarea firmei care a făcut studiul de fezabilitate pentru proiectul străpungerea Bulevardului Timişoara - Şoseaua de Centură a fost realizată încă din anul 2006, indicatorii tehnico-economici fiind aprobaţi în 2007.

Procedurile pentru exproprieri au fost demarate trei ani mai târziu, în 2010. În prezent "proiectul se află în faza de pregătire a procedurii de licitaţie", susţin reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti.

Proiectul în cauză presupune prelungirea arterei Bulevardului Timişoara până în Centura Bucureştiului şi un pod peste calea ferată şi centură. În acea perioadă, acest proiect promitea realizarea problemei traficului rutier aglomerat din Sectorul 6, fluidizând circulaţia de pe Bulevardul Iuliu Maniu şi Strada Valea Cascadelor, cât şi oferirea unei rute suplimentare de legătură cu Şoseaua de Centură şi Autostrada A1.

Totodată, un mare atu al proiectului ar fi că ar oferi aceste avantaje printr-o soluţie simplă şi nu foarte scumpă. În realitate, proiectul presupune modernizarea şi prelungirea Bulevardului Timişoara şi realizarea racordurilor care ar lega bulevardul de Şoseaua de Centură.

Străpungerea Bulevardul Timişoara - Şoseaua de Centură este doar unul dintr-o suită de proiecte, în valoare totală de sute de milioane de euro, care vizează fluidificarea traficului auto în zona de vest a Capitalei.

Printre acestea se numără şi Pasarela/Pasajul Ghencea - Domneşti (circa 4,5 mil. euro), Penetraţie Splaiul Independenţei - Ciurel - A1 (131 milioane de euro), Nodul Intermodal de la Răzoare, Străpungerea 1 Mai-Drumul Sării (finalizat, 1,75 milioane de euro), Străpungerea Strada Braşov-Şoseaua Alexandriei sau Bulevardul Liniei. Dintre acestea, singurul la care a început construcţia este Penetraţia Splai-Ciurel-A1, în 2010, însă lucrările au fost oprite între timp din cauza lipsei de finanţare şi a problemelor juridice.

Acest proiect consta într-un drum expres, cu trei benzi pe sens, ce include mai multe pasaje subterane valorează aproximativ 131 de milioane de euro, construcţie plus montaj, comparativ cu legătura Bulevardul Timişoara - Şoseaua de Centură ce ar costat numai 40 de milioane de euro din bugetul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne