Bucureşti: Toţi cetăţenii vor beneficia de subvenţie pentru plata energiei termice la iarnă

. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Liviu Şerbănescu
05.10.2012

La iarnă, toţi bucureştenii vor beneficia de subvenţie pentru plata energiei termice de la RADET, au anunţat joi reprezentanţi ai municipalităţii. Suma prevăzută în acest scop este de 590 de milioane de lei, cu aproape 30 de milioane mai mult decât în 2011.

"Primăria Municipiului Bucureşti acordă, şi anul acesta, subvenţia pentru plata energiei termice către RADET. Astfel, pentru plata subvenţiei pentru energia termică, Primăria Capitalei are prevăzută în buget, pentru anul 2012, suma de 590 de milioane de lei", relevă un comunicat al Primăriei Capitalei.

În 2011, municipalitatea a alocat pentru subvenţiile la plata energiei termice 561,45 milioane lei. În 2010, subvenţiile alocate de primărie au totalizat 343 milioane lei, iar în 2009, aproximativ 357 milioane lei.

Totodată, întrucât Primăria Capitalei "este interesată ca anumite categorii sociale să poată beneficia în mod echitabil de această subvenţie, în ultima perioadă au existat o serie de variante de optimizare, printre care şi acordarea subvenţiei, direct către populaţie, în funcţie de venituri".

Municipalitatea mai precizează că subvenţia reprezintă diferenţa dintre costul de producţie a gigacaloriei, 328 de lei, şi preţul care ajunge la bucureşteni - 169,88 lei.

Aflat la Comisia de Industrii din Cameră, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat miercuri că nu mai poate face faţă cu subvenţia şi că a cerut o listă de la ANAF cu veniturile bucureştenilor, astfel încât cei cu venituri peste 2.500 de lei pe cap de familie să plătească 328 de lei gigacaloria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor