Sorin Oprescu cere să organizeze licitaţie internaţională pentru salubrizare. Cât cheltuieşte fiecare sector pe an pentru curăţenie

Aflat la Comisia de industrii a Camerei, Sorin Oprescu a declarat miercuri că fiecare sector cheltuieşte anual enorm pentru serviciile de salubrizare. În consecinţă, el a propus ca PMB să organizeze o licitaţie internaţională, apoi serviciile viitorului operator să fie decontate de sectoare.

El a venit miercuri la şedinţa Comisiei de industrii pentru a susţine amendamentele făcute de PMB la Legea salubrizării şi a apreciat că o nouă "încurcătură" în subdiviziuni ale sectoarelor nu face decât să întoarcă lucrurile la situaţia de dinainte.

"Doresc să creştem performanţele, să fie o licitaţie super corectă, generală, făcută la nivelul Primăriei, şi, sigur, decontat, după aceea, serviciul de către sectoare. Legea spune că Primăria Capitalei poate să delege aceste lucruri dar după ce ţine licitaţia. (...) O să împărţim Capitala pe 3 zone - multiplu de 3 - 6 sau 9 zone încât accesibilitatea şi transparenţa să fie asigurate", a precizat Oprescu.

El a arătat că în acest moment bucureştenii plătesc enorm pentru serviciile de curăţenie - fiecare sector plăteşte 22 de milioane de euro anual.

"O mulţime de bani se duc pe curăţenie, iar cetăţenii nu sunt foarte mulţumiţi - 22 de milioane de euro pe an de fiecare sector. Nu spun că sunt mulţi sau puţini, eu spun că mai pot coborî în funcţie de dotările specifice pe care dorim să le aibă operatorii de curăţenie", a mai spus Oprescu.

Totodată, el le-a spus deputaţilor că în domeniul operatorilor de curăţenie care au contracte cu primăriile de sector guvernează principiul general al "sfintei pile" şi al "sfintei înţelegeri".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne