Borza estimează că Hidroelectrica va ieşi din insolvenţă la 30 iunie 2013

Epoch Times România
13.08.2012

Administratorul judiciar al Hidroelectrica estimează ca firma va ieşi din insolvenţă la sfârşitul primului semestru din 2013, precizând că termenul decalat faţă de cel estimat anterior nu poate decât să fie în avantajul companiei.

”Ca termen realist, fezabil 30 iunie 2013. Aş vrea să luaţi beneficiile unei atare insolvenţe. Nu trebuie să sperie pe nimeni că Hidroelectrica va sta mai mult de luna octombrie, ci chiar să-şi dorească lucrul acesta. Pentru mulţi poate să pară o inepţie ceea ce spun. Am contrariat pe foarte multă lume prin declararaţii”, a declarat Remus Borza întrebat fiind despre data la care se extimează ca va ieşi Hidroelectrica din insolvenţă.

Iniţial, Remus Borza estimase că ieşirea din insolvenţă a Hidroectrica ar putea avea loc la finalul acestui an.

”Eu nu am avut discuţii şi probabil nici nu ar trebui să avem discuţii pe acest palier: premier, Ministerul Economiei, administrator judiciar. Ce trebuie să se înţeleagă de către toată lumea: cel care gestionează Hidroelectrica în perioada de insolvenţă este administratorul judiciar. Sigur, înţeleg că sunt declaraţii politice şi atât. În acelaşi timp trebuie să salut curajul pe care şi l-au asumat premierul, ministrul Economiei şi şeful Oficiului Participaţiunilor Statului, Remus Vulpescu, de a deschide procedura de insolvenţă, pentru că evident că a fost un acord şi politic”, a precizat Borza referitor la unele declaraţii cu privire la ieşirea în luna octombrie din acest an a companei din insolvenţă.

El a declarat că extistă 839 de creditori şi că pe data de 6 august s-a încheiat termenul limită de înregistrare a creanţelor la masa credală.

”Am ridicat declaraţii de creanţă pentru 327 de creditori din 839 notificaţi şi valoarea creanţelor pretinse de cei 327 de creditori care reprezintă mai puţin de jumătate din cei 839 de creditori se ridică la 5,1 miliarde de lei. O să tragem linie săptămâna viitoare, când vom fi în posesia tuturor declaraţiilor de creanţă, şi s-ar putea să avem surpriza să înregistrăm un pasiv de 6-8 miliarde de lei. Cu ce poate să plătească Hidroectrica de astăzi pe mâine, din august în octombrie, banii aceştia creditorilor?”, a mai spus Borza.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor