Afacerile Carmolimp s-au mărit în primele şase luni cu 20%, la 14 mil.euro

Epoch Times România
13.08.2012

Carmolimp a înregistrat în prima jumătate a anului afaceri de 14 milioane de euro, în creştere cu 20% faţă de perioadă anterioară, se arată într-un comunicat transmis luni de companie.

Producătorul îşi menţine previziunile pentru întreg anul pentru afaceri de 30 milioane euro, estimările având la bază noua strategie de a se extinde puternic pe segmentul mezelurilor produse în unitatea proprie.

"Impactul secetei va fi minim la nivelul companiei noastre având în vedere că putem controla mai uşor costurile de producţie. Activitatea CarmOlimp acoperă întregul flux de fabricaţie, având în dotare atât terenurile agricole, fermele şi fabricile de procesare, cât şi lanţul de distribuţie a produselor. Dar cu siguranţă procesatorii care sunt dependenţi de achiziţiile de cereale vor fi afectaţi grav", a declarat directorul general CarmOlimp, Valentin Soneriu.

Potrivit producătorului, secetă din ultimele luni afectează grav procesatorii de carne din România, care trebuie să suporte creşteri ale preţurilor la cereale.

"Cei mai mulţi procesatori vor suportă din banii proprii aceste creşteri de preţuri, care în mod normal ar trebui să fie transferate în preţul final al produsului. Scăderea consumului nu va permite creşterea preţurilor de vânzare a cărnii de porc, astfel că procesatorii vor fi nevoiţi să tăie din marjă de profit. În acest sens, procesatorii de carne au nevoie de susţinere în această perioadă a anului. Continuarea perioadei de secetă pune presiune pe procesatorii de carne pentru a creşte preţurile la produsele finite, din cauza scumpirii cerealelor. Cel mai puţin afectaţi în această perioadă sunt procesatorii, care dispun de capacităţi care acoperă întreg fluxul de fabricaţie, cum este cazul şi companiei CarmOlimp", se mai spune în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor